Eksklusiv lysløsning i arkitektens privatbolig

Morten Lovén fra Vision Arkitekter i Aarhus bruger sin privatbolig som showroom, når han skal vise kunderne nye muligheder. I Lovéns nybyggede villa er installeret en skræddersyet lysløsning, som han selv har udviklet sammen med Lumiere.

23.10.2014

Sponseret

Lumiere A/S, Lumiere A/S

Lumiere leverer ofte belysningsløsninger til Vision Arkitekters individuelle bolig- og erhvervsprojekter, og konstruktør og partner Morten Lovén har netop selv fået en skræddersyet løsning derhjemme. – Som bygherrerådgiver er det dejligt med en kompetent belysningspartner. Lumiere og Vision har et stærkt samarbejde i idéfasen, inden for lysdesign og tegninger samt om at finde de helt rigtige produkter, siger han.

Vision er ikke bare navnet på Morten Lovéns tegnestue, men også navnet på den op- og nedadlysende væglampe fra Lumiere, som bruges overalt hjemme hos konstruktøren. – Ud over at være en visuel oplevelse er lampen meget anvendelig, så den bruges både i entreen, i køkkenalrummet, udvendigt på facaden samt ved indgangsdøren, fortæller han.

LED ude og inde
Lysbånd med LED-dioder anvendes også både ude og inde. Til indirekte lys i opholdsrum, stue og køkken er indsat coronalys udført med LED-bånd i skjulte profiler. Udvendigt markerer Delta Light Femtoline LED-profiler terrassens kanter. – Det ser fedt ud at benytte
bånd til lysspor i stedet for enkeltdioder i prikform
, mener Lovén. Også trappebelysningen er speciel. Her er boret små Egoluce Ice Tondo LED-lyskilder ind i væggen over hvert tredje trin. – De giver et fantastisk lys og har et elforbrug på kun én watt pr. lampe, siger han.

Gennemtænkte lysscenarier
Under overskabene langs bordpladen i køkkenet anvendes også Delta Light Femtoline LED-profiler, mens Delta Light Nobody 300 profiler står for baggrundsbelysningen over køkkenøen. De købes metervis og bestykkes efter ønske. Lampen over kogeøen er skræddersyet og håndbygget af Lumiere. – Den er udført i aluminium, ultratynd og med hul igennem for at virke mere let. Lampen indeholder fire lysstofrør, som både lyser op og ned, samt tre indbyggede spor, som kun lyser på bordet. Med mulighed for en række forskellige lysscenarier i køkkenalrummet kan vi altid sætte den rette belysning alt efter tidspunkt og stemning, forklarer Morten Lovén.

– Jeg elsker at vise kunder en velgennemtænkt belysningsløsnings
værdi. Min egen bolig er et godt eksempel på, hvor gode individuelle
løsninger man kan nå sammen med lyseksperter,
slutter han.

11.10.2016Lumiere A/S

Sponseret

Lumiere Stretch Ceiling Denmark udvider salgsstyrken

29.10.2015Lumiere A/S

Sponseret

800 nyheder indeholder det nye katalog

30.06.2015Lumiere A/S

Sponseret

Ny LED-pendel med rekordhøj lysstyrke

22.05.2015Lumiere A/S

Sponseret

High Bright LED lysrør

23.10.2014Lumiere A/S

Sponseret

Eksklusiv lysløsning i arkitektens privatbolig

02.10.2014Lumiere A/S

Sponseret

Lysende kompetencer