Eltronic Group tæller nu 1000 medarbejdere – Det kræver, at man griber muligheder

Det sker sjældent, at danske virksomheder når et firecifret antal medarbejdere. Eltronic Group er et af de selskaber, der er sluppet igennem nåleøjet og har rundet 1000 medarbejdere på globalt plan.

Den 1. marts i år kunne koncernen fejre 22-års fødselsdag. Foto: Eltronic Group.

Eltronic Group – som Eltronic A/S er en del af – har nået 1000 medarbejdere på verdensplan, et fornemt resultat for en dansk virksomhed. Heraf er cirka to tredjedele i Danmark og en tredjedel på andre lokationer verden over. Det er en historisk milepæl, som grundlægger og administrerende direktør Lars Jensen er taknemmelig for:

”Vi er på en vækst- og udviklingsrejse, som ser ud til at fortsætte. Over de sidste år har vi sat ind på områder, hvor vi er specialister og udbygget dem. Det kræver en kvalificeret arbejdsstyrke for at følge med efterspørgslen og vores ambitioner inden for automatisering og digitalisering, x-to-power og power-to-x. Det er på grund af vores medarbejdere, vi lykkes med vores mål – og det er vores stærke organisationskultur, der er fundamentet for, at vi nu kan tælle mere end 1000”, siger han.

LÆS OGSÅ: Store potentialer for udfasning af olie- og gasfyr i det offentlige

Globalt udsyn og geninvestering er vejen frem

Den 1. marts i år kunne koncernen fejre 22-års fødselsdag, og i løbet af årerne har Lars Jensen og Eltronic Group formået at etablere en sund forretning, der bliver ved med at vokse.

”Noget af det, vi hele tiden har fokus på, er at investere i forretningen og tænke i muligheder og udvikling. Det gør vi bl.a. ved at investere i nye faciliteter og turde satse på nye teknologier. På sin vis mener jeg også, at hvis organisationen har evnerne, har den også forpligtigelserne. Det er noget, vi forsøger at agere efter. Det ville være lettere at stille sig tilfreds med det, vi allerede har opnået, men vi har mere at bidrage med inden for det, vi er dygtige til”, forklarer han.

Ifølge Lars Jensen har mange danske virksomheder gode muligheder for at tænke større og internationalt. Det kræver dog både vilje og risikovillighed.

”I Danmark har vi både dygtige medarbejdere og teknologi, der til sammen danner et solidt grundlag for at vokse ud over landegrænserne. Vi har mange virksomheder, som har potentialet til at blive større og gøre en forskel. Jo dygtigere vi bliver, jo større genanvendelse af vores industrielle platforme opnår vi. Det gør, at vi kan skabe mere værdi for kunden. Men det kræver, at man griber muligheder og er villig til at løbe risici”, siger han.

LÆS OGSÅ: Fald i byggeaktiviteten i første kvartal

Det skal give mening at bruge sin tid på

For Eltronic Group-direktøren er det vigtigste, at det skal give mening at trække i arbejdstøjet hver morgen.

”Vores formål er at udvikle løsninger til industrien, der gør en forskel for kunden ved at forbedre deres konkurrenceevne og deres bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at levere optimerede produktionsprocesser, udstyr til vindbranchen og brændstofsystemer til grøn skibsfart. I sidste ende er det på den måde, vi bidrager til vores velfærdssamfund. Det skal give mening at bruge sin tid på det, vi gør. Vi vil gerne være en inspiration for andre, men det vigtigste er, at vores medarbejdere ser værdi og glæde i at gå på arbejde. Det er dem, der skaber Eltronic Group”, siger han.

LÆS OGSÅ: LED-lys i trafikanlæg sparer energi

Behov for flere medarbejdere i fremtiden

For at Eltronic Groups vækstrejse kan fortsætte, er der behov for flere medarbejdere, der kan understøtte virksomhedens udvikling. Derfor skal koncernen ud at rekruttere endnu flere ingeniører, projektledere og teknikere i både Danmark og udlandet i 2022.

”Vi skal blive ved med at tjene penge for at opretholde vores eksistensberettigelse. Derfor er vi nødt til at blive ved med at genopfinde os selv. I teknologiens verden går det stærkt, og det, vi laver i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som vi skal lave om bare fem år. Vi er i konstant bevægelse med store investeringer – det er også det, der gør det sjovt. Vores største styrke er, at vi er dygtige sammen og har en arbejdsplads, der favner en bred faglighed, hvor vi gør tingene ordentligt og har benene solidt plantet på jorden”, slutter Lars Jensen.

-AKJ

19.05.2022ELTRONIC A/S

Sponseret

Eltronic Group tæller nu 1000 medarbejdere – Det kræver, at man griber muligheder