En komplet leverance af VVS produkter

I den nordlige del af Silkeborg ved Nørreskov Bakke er der i øjeblikket en summende aktivitet. Her opføres et helt nyt boligområde med 80 lejligheder og 67 1-etage boliger, en kombination af række- og gårdhavehuse. Det nye boligområde får desuden det fredede område Kallund Mose som nabo.

Entreprenøren for al VVS, ventilation og elektricitet på Nørreskov Bakke er Hvam Tekniq A/S med ejer Morten Hvam i spidsen. Sammen med Thomas Jæger, salgskonsulent for Wavin, har han aftalt en komplet leverance af alle VVS-produkter samt præfabrikerede løsninger til hele byggeriet på Nørreskov Bakke. - Det betyder, at vi kun skal handle med Wavin og ikke skal koordinere forskellige tidspunkter for leverancer og sammensætning af produkter på tværs af leverandører, siger Morten Hvam.

Præfabrikerede løsninger sparer tid på byggepladsen
Med en samlet leverance fra Wavin er Hvam Tekniq A/S sikret, at produkterne ankommer samtidig, og at de passer sammen. Wavin har desuden bidraget til designet af installationerne til projektet, så de bliver leveret så færdige som muligt. Produkterne bliver bestilt til hver bolig, og hver kasse er mærket med labels, der viser produkt, og hvor i projektet produktet skal installeres.

Det sparer dyrebar tid på byggepladsen. - Det er ikke bare dejligt, det er verdensklasse, siger Morten Hvam Jensen og fortsætter: - På hver kasse kan vi se, hvad der er i, hvilken type og hvilken række, det skal installeres på. Det gør det rigtig nemt for installatørerne at finde den rigtige kasse. Som eksempel på en præfabrikeret løsning kan nævnes isolerede bundmoduler, der er samlet fra fabrikken efter projekttegninger. Samtidig er alle telestater og rumtermostater til gulvvarmen forkodet fra fabrikken med All inclusive løsningen.- Bundmodulerne bliver monteret til rørføringen og hægtet op på midlertidige rør inden gulve og vægge støbes færdige, fortæller Morten. – Når gulvet er støbt og væggene rejst er det nemt at save rørholderne over og fastmontere bundmodulet på væggen. Telestaterne er forkodet til rumtermostaterne, så de skal også bare monteres på væggene til sidst.

Højre- og venstre vendt mockup
Morten Hvam Jensen er også begejstret for Wavins højre-venstre vendte løsning på Calefa fjernvarmeunitten. For ham betyder muligheden for at vælge enten en højre- eller en venstrevendt unit, at han sparer rør, isolering og tid. Hos Hvam Teqnik laver man altid en mockup af installationen for at sikre sig, at alting er som det skal være, og at man har målt det hele rigtigt op. Der bliver derfor installeret en mockup af både en højre og venstrevendt installation af Calefa fjernvarmeunitten. – Det ville være en katastrofe, hvis vi fik målt forkert op, for så kan vi ikke være der. Det hjælper mockup’en med at afdække, inden vi for alvor går i gang.

"Jeg skal gøre det så nemt for mine folk som muligt at lave et ordentligt stykke arbejde. Det hjælper Wavin med i forarbejdet, hvor vi måler alting op og definerer hele projektet, inden vi går i gang. Den tid vi bruger sammen med Wavin på et grundigt forarbejde, vinder vi i sidste ende på installationen", siger Morten Hvam.

Vi kender hinanden
Morten Hvam Jensen er ikke i tvivl om, at der er mange fordele ved at handle med samme leverandør. – Det er selvfølgelig et spørgsmål om kvalitet og hvem, der står bag produkterne, men også det kendskab, vi har til hinanden, der opstår gennem årene. Jeg har set rigtig mange løsninger, der har været købt for billigt. Jeg har arbejdet sammen med Wavin i mange år, og vi kender hinanden. Thomas og jeg har designet rigtig mange forskellige skaktløsninger sammen til både standardløsninger og til de mere specielle projekter. Han ved, hvad jeg skal bruge, og jeg ved, hvad jeg kan få.

Udover at kunne bidrage til designfasen af installationerne, så leverer Wavin fjernvarmeunits, bundmoduler, SiTech+ afløbsrør, AHC9000 styreenheder til gulvvarme, pex-rør til både gulvvarme og drikkevand samt Tigris K5 fittings til at samle det hele. - Så alt i alt må vi sige, at det går ind under betegnelsen for en levering af en komplet løsning, siger Thomas Jæger.

Et projekt med grønne kvaliteter
Boligområdet på Nørreskov Bakke opføres af Casa med Heimstaden som investor. ATRA Arkitekter fra Aalborg har stået for tegningerne, hvor man har ønsket at skabe blandede boformer med fokus på grønne og bæredygtige kvaliteter i samspil med de fredede arealer ved Kallund Mose. - Det er en af de sager, som vi meget gerne vil fortælle om. Det bliver et meget smukt boligområde, hvor kvaliteterne fra det fredede område er inkorporeret i planerne - masser af grønne fællesrum, slutter Thomas Jæger.

Mere fra...

13.10.2022Wavin Danmark

Sponseret

En komplet leverance af VVS produkter

12.01.2022Wavin Danmark

Sponseret

Undgå 5 fejl på gulvvarme

24.03.2020Wavin Danmark

Sponseret

Wavin Sovent Airmix til problemfrie afløb i etagebyggerier

10.10.2019Wavin Danmark

Sponseret

Har du styr på gulvvarmen?

15.05.2019Wavin Danmark

Sponseret

Calefa Fjernvarmeunit og Sentio Gulvvarme

20.08.2018Wavin Danmark

Sponseret

Solblegede rør holder den tekniske kvalitet