Wavin Sovent Airmix til problemfrie afløb i etagebyggerier

I etagebyggerier stilles der høje krav til udluftning af afløbssystemet. Den effektive løsning for lejlighedsprojektet i Kalmar blev Wavins ventilationsgrenrør, Wavin Sovent Airmix.

Det svenske kommunale ejendomsselskab - Kalmarhem – udvider med en 14-etagers ny ejendom på Lasarettsvägen i Kalmar. Og da byggeriet er på mere end 10 etager, stilles der ekstraordinære krav om udluftning i afløbssystemet.

Tidligere blev et parallelt afløbsstamme installeret for at opnå luftcirkulation i hele systemet. Udluftningen sker altså i separate afløbsrør. En funktionel, men ikke særlig tidssvarende eller effektiv løsning.

Mikael Brohn , Teknisk Support, Wavin Sverige

Når mange lejligheder samles på en afløbsstamme, kan der dannes et vakuum ved større vandstrøm under toiletskyl. Dvs. der skabes enten undertryk eller overtryk alt afhængig af hvor i bygningen, man befinder sig.

Resultatet bliver at vandet fra afløbet enten suges ud eller løber over. Den svenske bekendtgørelse siger, at udluftning er påkrævet - men hvilke løsning er bedst?

Mikael Brohn, Teknisk Support i Sverige .

Luften cirkulerer direkte i afløbsrøret

Wavin Sovent Airmix er et ventilationsgrenrør, som installeres på faldstammen ved hver etage. Ventilationsgrenrøret lader luften cirkulere og forhindrer dermed at der dannes vakuum, selv ved store vandstrømme. Er der behov for et specielt designet ventilationsrør, kan Wavins svenske ‘prefab-værksted’ producere dette ud fra kundespecifikke tegninger. På den måde slipper man for at skulle tilpasse grenrøret på selve byggepladsen.  For ud over at der kræves specialværktøj og særskilt svejselicens, er svejsningen på stedet tidskrævende på grund af de lange nedkølningstider. Desuden sørger Wavin Sverige for at trykteste grenrøret og giver samtidig garanti på svejsningerne. Wavin Sovent Airmix grenrør leveres efterfølgende og er lige til at installere.

– I samarbejde med kunden producerer vi en unik og skræddersyet løsning. Og fordelene med Wavin Sovent Airmix er mange.

Du sparer plads og skaber flere kvadratmeter i lejligheden. De hurtige installationstider giver færre arbejdstimer og dermed en billigere installation. Det lave materialeforbrug er en omkostningseffektiv løsning som samlet set bidrager til projektets lønsomhed, siger Teknisk Support, Mikael Brohn, Wavin Sverige.

Spar tid, plads og omkostninger

Rör-Karlsson AB står for alle VVS løsninger i Kalmar projektet. Lige nu installeres Wavin Sovent Airmix ved hver af de 14 etager i den nye del af Kalmarhem. Oscar Lindblom er sjakbajs og har været med helt fra starten:

Oscar Lindblom, Arbejdsleder Rör-Karlsson AB, Sverige.

– Vi har en konstruktør ansat hos os. Da projektet med Kalmarhem blev aktuelt, blev konstruktøren opmærksom på Wavins ventilationsgrenrør. Vi tog kontakt til Wavin, som besøgte os og kunne vejlede os i de spørgsmål, vi havde i forbindelse med projektet. Resultatet blev, at Wavin leverede præcis det, vi havde behov for til byggeprojektet.

Oscar Lindblom er meget tilfreds med resultatet: I vores branche er det mere et spørgsmål om at spare tid end at spare på materialerne. Derudover arbejder vi generelt med at lette montagearbejde for vores montører. Og i det her tilfælde hvor ventilationsgrenrøret kommer i den præcise udgave, så bliver selve montagen hurtig og enkel for montørerne.

Vi har fået en utrolig god support i hele forløbet. Fra projektering og installation til opfølgning.

Oscar Lindblom , Formand Rör-Karlsson AB, Sverige

Oscar Lindblom mener, at Wavin Sovent Airmix er den foretrukne løsning. – Jeg ville bestemt efterspørge den type løsningen en anden gang. Wavins måde at løse udluftningen i faldstammen på er væsentlig mere enkel end det, vi har set på markedet hidtil. Du sparer tid, plads og penge/omkostninger. Og så er det værd også at nævne Wavins support under projektforløbet.

Mere fra...

13.10.2022Wavin Danmark

Sponseret

En komplet leverance af VVS produkter

12.01.2022Wavin Danmark

Sponseret

Undgå 5 fejl på gulvvarme

24.03.2020Wavin Danmark

Sponseret

Wavin Sovent Airmix til problemfrie afløb i etagebyggerier

10.10.2019Wavin Danmark

Sponseret

Har du styr på gulvvarmen?

15.05.2019Wavin Danmark

Sponseret

Calefa Fjernvarmeunit og Sentio Gulvvarme

20.08.2018Wavin Danmark

Sponseret

Solblegede rør holder den tekniske kvalitet