Erhvervsklynge skal hjælpe byggebranchen

En ny erhvervsklynge for bygge- og anlægsbranchen skal fremme innovationen og forretningsudviklingen hos danske virksomheder.

Grøn omstilling og bæredygtighed er et af de megatrends, som erhvervsklyngen skal hjælpe bygge- og anlægsbranchen med at tilpasse sig. Arkivfoto..

En generel effektivisering af det danske erhvervsfremme- og innovationssystem betyder, at ti såkaldte erhvervsklynger inden for forskellige brancheområder i fremtiden skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle deres varer og ydelser til fremtidens marked - nationalt som internationalt. Bygge- og anlægsbranchen får sin egen klynge.

”Her kan virksomheder for eksempel få hjælp til at udvikle forretningen eller komme i kontakt med forskere inden for deres område. Erhvervsklyngen skal arbejde med udgangspunkt i virksomhedernes behov og i tæt samarbejde med videninstitutioner”, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

De to innovationsnetværk Innobyg og Smart City Cluster Denmark samt tre regionale klyngeorganisationer har sammen med Bloxhub i København - som strategisk partner i forhold til den internationale del - budt på at etablere erhvervsklyngen for Byggeri og Anlæg.

Regionalt forankret
”Erhvervsklyngen skal blandt andet styrke adgangen til international viden og innovationssamarbejde og styrke den eksportorienterede del af branchen. Hjælpen skal findes i nærheden af virksomhederne, og derfor er jeg glad for, at der er en regional forankring i Aalborg, Odense, Albertslund og København. Det vil forhåbentlig gøre det nemmere for flere virksomheder at bruge erhvervsklyngens tilbud”, siger Michael H. Nielsen.

Og der er masser at tage fat på. Grøn omstilling og bæredygtighed, klimatilpasning og –sikring, digitalisering og automatisering, en ressourceeffektiv og brugervenlig drift er nogle af de megatrends, som Dansk Byggeri peger på, at bygge- og anlægsbranchen skal levere løsninger inden for.

Hertil kommer udvikling af smarte byer og intelligente bygninger, der for eksempel spiller sammen med energi- og forsyningssystemet.

Læs også: Dansk Byggeri: Renovering af almene boliger gavner lejere, virksomheder og klimaet

”Der skal udvikles løsninger, som kan benyttes på det danske hjemmemarked, men det er lige så vigtigt, at branchen forstår at udnytte Danmark som udstillingsvindue, når løsninger, der har vist deres værd, skal afsættes globalt. Jeg kan kun anbefale virksomhederne at holde øje med erhvervsklyngens mange tilbud, hvis myndighederne giver dem lov til at åbne 1. januar 2021”, siger Michael H. Nielsen.

- SMF

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle