Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning

Bæredygtighed bliver hurtigt komplekst og tungt. Men sådan behøver det ikke være. Her følger fem håndgribelige tips til, hvordan du som installatør kan rådgive dine kunder til bæredygtige løsninger, der batter noget.

Den grønne omstilling er for alvor blevet en del af dagsordenen for dine kunder, og det gælder både private boligejere og virksomheder - små som store. For mange virksomheder vægter energiforbruget i bygningsmasser meget i miljø- og klimaregnskabet, ligesom de kommende CO2-afgifter vil komme til at spille en stor rolle for mange. På samme måde fylder energiforbruget også meget for private boligejeres pengepung og grønne bevidsthed.
Både erhverv og private er derfor begyndt at se nærmere på, hvordan de kan reducere energiforbrug og klimaaftryk.
”Jeg mener, at installatører kan spille en hovedrolle i den grønne omstilling. Nogen er allerede i fuld sving med at rådgive sine kunder. Andre kæmper forståeligt nok lidt med at få overskud i en presset hverdag til at opbygge den viden, som rådgivning om bæredygtighed kræver”, fortæller Tomas Kvillstrom, der er GROHEs ekspert i bæredygtighed.
Han fremhæver fem håndgribelige tips til, hvordan du som installatør bæredygtige løsninger, der skaber effekt på både klimaregnskabet og økonomien på kort tid. De omfatter:

1. Lang levetid: Anbefal dine kunder produkter og løsninger fra stabile producenter, som leverer god kvalitet og lang tilgængelighed af reservedele. På den måde kan du sikre dine kunder lang levetid af produkter, hvilket er en vigtig og enkel metode til at reducere ressourcefrås.

2. Koldstart: Anvend koldstarts-armaturer. GROHE estimerer, at koldstarts-armaturer sparer cirka 30 procent af energien sammenlignet med standard-armaturer. Med dagens energipriser er det også et valg, der hurtigt giver gode økonomiske besparelser.

3. Flow: Find en god balance for flow på bruser og armatur, der matcher virkelighedens behov. Et almindeligt håndvaskarmatur har ikke behov for mere end fem liter vand per minut for at tilbyde god komfort. En hovedbruser med lavt flow kan kombineres med en håndbruser med jetstråle, så personer med meget hår kan skylle shampoo ud af håret på en effektiv måde. Pointen her er, at lavt vandflow sparer energi ved opvarmning af vandet.

4. Cirkularitet: Cirkulær økonomi eller cradle-to-cradle (vugge-til-vugge) er en af de seneste og måske den mest avancerede metode til at imødekomme samfundets fokus på at passe på jordens ressourcer. Et voksende antal produkter bliver cradle-to-cradle (C2C) certificerede. Det handler enkelt sagt om, at produktet anvender materialer, der er validerede og godkendte som ikke-skadelige for miljø og brugere – og at materialerne kan genanvendes på en effektiv måde. Du kan finde C2C-produkter inden for alle kategorier på www.c2ccertified.org/products/registry.

5. Berøringsfri: Anvend berøringsfrie produkter. Det sikrer dine kunder både vandeffektivitet og god hygiejne. To eksempler er GROHE Tectron Bau E og Bau Cosmopolitan E.

Tomas Kvillstrom mener, at installatører kan hente store forretningsgevinster ved at påtage sig den gule førertrøje i den grønne omstilling. ”Det kræver noget viden, og uddannelse er derfor den vigtigste vej til at blive rådgiver i bæredygtighed. Det kan både være traditionel uddannelse og efteruddannelse, men det kan også være kurser hos og samarbejde med leverandører og grossister, som kan tilbyde masser af viden”, fortæller han.

Mere fra...

15.05.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE, der er et af verdens førende brands inden for armaturer til køkkener og komplette sanitære løsninger til badeværelser, deltager igen i år på VVS-messen i Odense.

12.04.2023Grohe A/S

Sponseret

Tendenser på badeværelset i 2023

23.01.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE stiller op til DM i Skills

14.10.2022Grohe A/S

Sponseret

Nu er eleverne glade for skoletoiletterne

01.07.2022Grohe A/S

Sponseret

Nye udfordringer i sanitetsbranchen

13.06.2022Grohe A/S

Sponseret

Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning