Fjernvarmepriserne er ikke på himmelflugt

Det er fortsat et fåtal af fjernvarmebrugerne i Danmark, der oplever markante prisstigninger i 2022. 90 procent af landets 1,8 millioner fjernvarmeboliger får uændrede eller faldende priser i år.

Fjernvarmeleverandørerne Hofor, Aalborg Forsyning, Fjernvarme Fyn og Vestforsyning har alle meldt ud, at de holder varmepriserne i ro i det kommende år. Foto: Arkivfoto.

Dagene mellem jul og nytår har bragt nyheder om ekstreme prisstigninger på fjernvarme hos kunderne i Gudenåsdalens Energiselskab. Der har også været historier om stigninger andre steder, men det er altså langt fra at være det, som det store flertal af fjernvarmebrugere bliver mødt af i 2022, lyder meldingen fra Dansk Fjernvarme.

I november gennemførte Dansk Fjernvarme en undersøgelse blandt medlemmerne i forhold til deres forventninger til prisstigninger. Undersøgelsen viser, at 200.000 ud af landets godt 1,8 millioner boliger, der modtager fjernvarme, kan se frem til prisstigninger på 10 procent eller mere.

”Vi er altså nede på, at det drejer sig om omkring 10-12 procent af de danske boligejere med fjernvarme, der kan se frem til markante prisstigninger på fjernvarmen. Og realiteten er, at der endda er rigtig mange fjernvarmebrugere, der kan se frem til et fald i varmeprisen i løbet af 2022”, siger direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

Mange selskaber fastholder prisen i 2022

Han henviser til udmeldinger fra ikke mindst nogle af de meget store fjernvarmeleverandører som Hofor, Aalborg Forsyning, Fjernvarme Fyn og Vestforsyning, der alle har meldt ud, at de holder varmepriserne i ro i det kommende år.

Det samme gælder for TVIS, der i Trekantområdet leverer varmen til de lokale fjernvarmeselskaber, og så har VEKS i København i oktober meldt ud, at de forventer at kunne sænke varmeprisen i 2022. AffaldVarme Aarhus har allerede meldt ud til deres kunder, at de i 2022 kan se frem til en årlig besparelse på 2.000 kroner for et standardhus.

LÆS OGSÅ: 490 energiprojekter gør Danmark klogere

”AffaldVarme Aarhus er ikke det eneste fjernvarmeselskab, der melder ud med prisfald for det kommende år. Så det vil være en vild overdrivelse og vildledende at dømme fjernvarmepriserne på de ganske få, hvor der bliver tale om ekstreme prisstigninger”, siger Kim Mortensen.

Han understreger, at situationen for kunderne hos blandt andet Gudenådalens Energiselskab er endog meget alvorlig, og han håber på, at der bliver fundet fornuftige løsninger for dem og for de øvrige fjernvarmekunder, der får varmen fra et selskab, der har stor afhængighed af naturgas.

”Det er også derfor, at vi tidligere har indgået en aftale med regeringen om, at der blandt andet bliver sat midler af til at hjælpe de fjernvarmekunder, der får de ekstreme prisstigninger, ligesom vi opfordrer vores fjernvarmemedlemmer til at se på muligheden for at udjævne prisstigninger over en periode”, siger Kim Mortensen.

-AKJ

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

12.04.2024Installator.dk

VE-installatører ser dystert på fremtiden

12.04.2024Installator.dk

Innargi tager hul på den tredje geotermiboring i Aarhus

11.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

KOM GOGT IGENNEM STØRRE PROJEKTER

11.04.2024Installator.dk

Enhedslisten vil øge tilskud til gasudfasning

10.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nyt "energitag" og METRO Delta gør Birger 100 % selvforsynende

08.04.2024Installator.dk

214.000 kan få fjernvarme inden 2028, men...

05.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Skal du have varmepumpe? Så tjek først Varmepumpelisten

05.04.2024Installator.dk

Fejlslagen spekulation kan sende fjernvarmeværk i konkurs

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle