Godkendelser vigtigere end aldrig før

Rent drikkevand er ikke kun forsyningernes ansvar. De rør- og fittingsystemer, der transporterer vandet ud til boligerne, kan også være kilde til forurening. Derfor er det vigtigt at vælge leverandører som Wavin, der arbejder hårdt på at vedligeholde den høje danske kvalitet, blandt andet gennem skrappe certificeringsordninger.

Vandets vej fra vandværk til hus er ofte lang. Transporten sker gennem rør og fittings i et sindrigt, underjordisk system, før det når frem til køkken og bad. Undervejs er der risiko for forurening, som forringer kvaliteten af drikkevandet, og det er derfor vigtigt at tjekke, at systemerne er drikkevandsgodkendt.
”I Danmark har vi altid taget det rene drikkevand som en selvfølge. Vandet er traditionelt set blevet produceret ud fra høje standarder, da vi i Danmark har de strengeste krav til drikkevand i hele Europa. Det gælder også for rør og fittings. For at opretholde den høje kvalitet af drikkevandet, er det vigtigt, at bygherrerne bliver ved med at følge op på, at byggematerialerne er drikkevandsgodkendt efter DS/EN 12201,” siger Karsten Højlund, produktchef for Wavins trykrør.

Testede systemer
Alle Wavins PE-rør er drikkevandsgodkendt og migrationstestet, og Wavin arbejder løbende sammen med andre aktører i vandsektoren på at sikre den høje, danske drikkevandskvalitet.
”Vi er kendte for vores høje kvalitet, der gør det trygt at vælge vores rør- og fittingsystemer til transport af drikkevand. Den status arbejder vi hårdt på at fastholde,” siger Karsten Højlund.
Én af de forsyninger, som benytter sig af Wavin's rørsystemer, er Guldborgsund Forsyning. Forsyningen er ISO 22000-certificeret, og det betyder høje krav, når der skal købes rørsystemer ind. 
Læs mere her.

Mere fra...

13.10.2022Wavin Danmark

Sponseret

En komplet leverance af VVS produkter

12.01.2022Wavin Danmark

Sponseret

Undgå 5 fejl på gulvvarme

24.03.2020Wavin Danmark

Sponseret

Wavin Sovent Airmix til problemfrie afløb i etagebyggerier

10.10.2019Wavin Danmark

Sponseret

Har du styr på gulvvarmen?

15.05.2019Wavin Danmark

Sponseret

Calefa Fjernvarmeunit og Sentio Gulvvarme

20.08.2018Wavin Danmark

Sponseret

Solblegede rør holder den tekniske kvalitet