Grøn omstilling betaler sig

Det er ikke en udgift, men derimod en god forretning for Europas virksomheder at omstille sig til fossilfri drift. Det var hovedbudskabet, da en række prominente talere i dag skød Energy Europe-messen i gang.

Omstilling til vedvarende energikilder vil altid være en god investering, understregede EUs klimakommissær Connie Hedegaard ved åbningen af Energy Europe i dag..

En række ”energi-spidser” var i dag samlet i Bella Center til åbningen af ”Energy Europe, som i disse dage afholdes for første gang. Messen, der både har danske og internationale deltagere, viser de produkter og løsninger, som skal sikre, at de europæiske lande går en fremtid med vedvarende energiproduktion i møde.

Blandt talerne ved åbningen var EU's klimakommissær Connie Hedegaard, som gjorde det klart, at det, set i lyset af den de stigende priser på fossile brændsler, altid vil være en god investering at satse på grøn omstilling. Kommisæren påpegede også, at grønne investeringer på én og samme tid løser flere af de kriser Europa står overfor.

”Energieffektivitet er godt for økonomien og klimaet, men også den nuværende situation med meget høj arbejdsløshed i Europa. Antallet af jobs i den grønne sektor har nemlig været stabilt stigende over en længere periode,” sagde Connie Hedegaard.

Milliarder går til fossile brændsler
Præsidenten for European Renewable Energy Counsil, Rainer Hinrichs-Rahlwes var ved åbningen på linje med Connie Heedegaard. Han understregede vigtigheden af grøn omstilling og påpegede det paradoksale i, at de europæiske lande hvert år bruger milliarder af euro på dyre fossile brændsler.

”Hvorfor ikke udskifte alle disse fossile brændsler med sol og vind?” spurgte Rainer Hinrichs-Rahlwes retorisk.

Borgerne skal med på vognen
At den opgave ikke er så lige til ved Klima- Energi og Bygningsminister Martin Lidegaard alt for godt. Han benyttede blandt andet sin taletid ved messens åbning til at understrege, at brug af vedvarende energikilder ikke må være en ekstraudgift – hverken for virksomheder eller forbrugere.

Han pointerede også, at hvis et bæredygtigt Europa skal blive en realitet, så er det ekstremt vigtigt, at almindelige borgere er med på idéen og ved, hvordan de skal agere.

”Vi ved fra undersøgelser, at borgerne gerne vil opføre sig grønt, men de ved ikke særlig meget om, hvordan det skal gøres. Derfor er der behov for at guide europærerne i den rigtige retning.”

”Og I (direkte henvendt til messens udstillere) skal levere nogle grønne produkter, som giver mening og er nemme at bruge,” understregede Martin Lidegaard.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle