Grøn omstilling kræver bedre erhvervsskoler

Mens forhandlingerne om de økonomiske prioriteringer for en ny regering er i gang, opfordrer Dansk El-Forbunds kongrespolitikere til at investere i uddannelse og efteruddannelse, så der kommer tilstrækkelig mange – og dygtige - elektrikere til at gennemføre elektrificeringen af Danmark.

Mens forhandlingerne om de økonomiske prioriteringer for en ny regering er i gang, opfordrer Dansk El-Forbunds kongrespolitikere til at investere i uddannelse og efteruddannelse, så der kommer tilstrækkelig mange – og dygtige - elektrikere til at gennemføre elektrificeringen af Danmark. Foto: Arkivfoto..

Danmark får brug for mange flere – og dygtigere – elektrikere, når vi skal skifte til, at meget mere drives af el. Men den grønne omstilling trues af, at mange erhvervsskoler har gammelt udstyr og faglærere, som ikke er up-to-date med teknologien. Den advarsel kommer fra Dansk El-Forbunds kongres.

Kongressen opfordrer i en udtalelse politikerne til, at erhvervsuddannelserne får de ressourcer, der er nødvendige for at være attraktive, moderne og relevante. Dansk El-Forbund støtter de lærlinge, der har gjort oprør mod forholdene.

Flere kvinder til el-branchen
Deltagerne på kongressen kommer også med andre ideer til, hvordan der kan skaffes og skabes den nødvendige og kompetente arbejdskraft til det el-tekniske område og den grønne omstilling. Blandt andet skal der gøres en endnu stærkere indsats, for at kvinder vælger elektrikeruddannelsen. Branchen er i dag domineret af mænd.

Læs også: Det er blevet lidt lettere at hente udenlandsk arbejdskraft

Dansk El-Forbund lægger desuden op til, at de virksomheder, som ikke opretter lærepladser, skal betale til de firmaer, som påtager sig ansvaret for at uddanne nye til branchen. Opdatering af de nuværende elektrikere skal understøttes ved at fastholde retten til 110 procent dagpenge under efteruddannelse. Der skal handles nu. Tiden er ved at løbe fra os, advarer kongressen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle