Grundfos får godkendt ambitiøse klimamål

Grundfos får godkendt net zero Science Based Targets som verdens første virksomhed inden for vandløsninger.

Poul Due Jensen, Group President & CEO ved Grundfos siger: "I dag annoncerer vi den mest betydningsfulde, langsigtede klimaforpligtelse på Grundfos' bæredygtighedsrejse. Det understreger, at vi går forrest og tænker vores klimatiltag ind i både vores aftryk og helt ind i vores værdikæde. Hos Grundfos rækker vores produkter og løsninger ud over vand, og det samme gælder vores bæredygtighedsambitioner: energibesparelser, vandbesparelser, cirkulær forretning og adgang til vand”. Foto: Grundfos..

Grundfos, der er global leder inden for avancerede pumpeløsninger og vandteknologi, er blevet den første virksomhed i industrien for vandløsninger, der har fået fuld validering af sit 2050 net zero-mål fra Science Based Targets initiative (SBTi).
SBTi er en klimaorganisation, der gør det muligt for virksomheder at fastsætte konkrete mål for reduktion af drivhusgasemissioner med videnskabelig forankring. SBTi har også valideret Grundfos’ kortsigtede 2030-emissionsreduktionsmål.

Læs også: Grundfos-trykforøger bruges til alt fra tennisbaner til havevanding

Poul Due Jensen, Group President & CEO ved Grundfos siger:
"I dag annoncerer vi den mest betydningsfulde, langsigtede klimaforpligtelse på Grundfos' bæredygtighedsrejse. Det understreger, at vi går forrest og tænker vores klimatiltag ind i både vores aftryk og helt ind i vores værdikæde. Hos Grundfos rækker vores produkter og løsninger ud over vand, og det samme gælder vores bæredygtighedsambitioner: energibesparelser, vandbesparelser, cirkulær forretning og adgang til vand”.

”Som en førende pumpeproducent og leverandør af vandløsninger tager vi ansvar for det kulstof, der udledes - ikke kun under fremstillingen vores produkter, men også for den energi, der forbruges, når de er i brug. Dette skaber et lag af kompleksitet for os, som mange virksomheder ikke har, når de skal spore emissionsreduktion. Jeg er enormt stolt over at se Grundfos lede sektoren i den modige stræben efter en bedre verden for mennesker, virksomheder og planeten", fortsætter Poul Due Jensen.

Net zero
Grundfos ønsker at sætte fart på omstillingen til en fremtid med net zero og samtidig gøre det muligt for kunder at spare energi. Målet om net zero vil kræve en betydelig innovationsindsats og en dybtgående, koordineret indsats for at nedbringe kulstofemissionerne på tværs af virksomhedens aktiviteter og værdikæde.
For at nå det langsigtede mål godkendte SBTi også Grundfos' kortsigtede mål for at reducere CO2-emissioner. Grundfos forpligter sig til at reducere Scope 1- og Scope 2- drivhusgasemissioner med 50 % samt reducere Scope 3- drivhusgasemissioner med 25 % inden 2030 i forhold til referenceåret 2020. 

Den største forskel
Grundfos har arbejdet sammen med brancheeksperter for at identificere, at slutbrugernes brug af Grundfos-produkter er den største kilde til drivhusgasemissioner. Disse emissioner, som Grundfos indirekte er ansvarlig for i hele sin værdikæde, udgør 99 procent af virksomhedens samlede drivhusgasemissioner. Derfor mener Grundfos, at virksomheden kan gøre den største forskel, i forbindelse med håndteringen af de stigende klimaudfordringer, ved at forpligte sig til at reducere Scope 3-emissionerne og levere verdens mest energieffektive og digitalt aktiverede produktportefølje.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

13.05.2024Installator.dk

Søg dit næste job på under to minutter

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde