Helt fantastisk! Rittal tildeles Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrik i Haiger.

ROI-EFESO Management Consulting har etableret en standard for industrien i form af Industrie 4.0-prisen. I 2022 gik prisen til virksomheder, der brød vejen for tysk industri med smarte fabrikker. Rittal vandt «Industrie 4.0 award 2022» for digitalisering af produktionen på sin fabrik i Haiger med German Edge Cloud, et søsterselskab til Rittal.

Målene med digital transformation i industrien er klart defineret. Der er større gennemsigtighed, viden og hastighed. Med deres fælles løsning til at opfylde disse krav – implementeret på Rittal-fabrikken i Haiger i det centrele Hessen – har Rittal og dets søsterselskab German Edge Cloud vundet ROI-EFESO Industrie 4.0-prisen.Fokus har været på, hvordan moderne lloT-teknologi kan bruges til at gøre processer kundecentrerede, realisere effektivt potentiale og muliggøre nye forretningsmodeller. Rittal producerer op til 8.000 kompakt skabe i Haiger ved hjælp af 250 højt digitalt integrerede maskiner.

Rittal og German Edge Cloud imponerede juryens 30 medlemmer bestående af kendte brancheledere og produktionspsecialister. Juryens afgørelse var baseret på intensive audits udført af eksperter fra ROI-EFESO.

«På Rittal-fabrikken i Haiger forenes teknologi og holdånd på en forbilledlig måde. Komplette netværk, fra kunder til maskinstyringssystemer på fabriksgulvet, og databaseret læring flytter hele virksomheden fremad, selv hvor traditionel automatisering når sine grænser,» siger jurymedlem Dr. Jörg Ulrich, Executive Vice President, Head of Operations Region Europa, fra BSH Hausgeräge GmbH ved prisoverrækkelsen: «Alt i alt sætter Rittals unikke kombination af mennesker, maskiner og data nye standarder for ydeevnen i smarte fabrikker.»

Dr. Marc Sesterhenn, Rittals Chief Operations Officer uttalte: «Vi er begejstrede for at modtage prisen fra en jury bestående af sådanne eksperter. Det bekræfter vores opfattelse af, at produktionen er afgørende for digital integration i hele virksomheden. Vi fortsætter med at bevæge os i den retning.» Moritz Heide, Head of Digital Operations hos Rittal tilføjede «sammen med vores kollegaer hos German Edge Cloud har vi formået at kontekstualisere data på en sådan måde, at vi nu drager fordel af den nye gennemsigtighed i produktionen hver dag.»

I Haiger har German Edge Cloud implementeret en virtuel tjeneste som en del af ONCITE Digital Production System. Systemet indsamler og strukturerer data fra en lang række kilder, supplerer dem med signaler, billeder og sensordata og gør det tilgængeligt for en cyklus af realtidsanalyser, advarsler og dashboards. «Den detaljerede visualisering af produktionsprocesser i realtid er et kraftfuldt værktøj til at identificere optimeringspotentialet og øge effektiviteten af udstyret generelt, « siger Dieter Meuser, German Edge Clouds CEO Digital Industrial Solutions.

Problemløsere på vej mod smart produktion

Moritz Heide nævnte to centrale problemløsere på vejen til smart produktion baseret på sine egne erfaringer: Høj datakvalitet og konsistente data, ikke kun i produktionsprocessen, men også i det tilhørende miljø. Hvis det er muligt at skabe en fuldt digital tvilling af hver fabrik, hvert produkt og hver produktionsproces, og derefter forbinde dem intelligent, er det en styrke på vejen mod smart fremstilling.

For det andet: Samling af domæneviden fra automation og IT – mennesker og teknologi. «Vi har oprettet tværfaglige grupper i projekt-, opstarts- og sipportfaserne til systemerne. Funktionen «Call 4 Help», med multi-level support i systemet sikrer, at grupperne bliver brugt effektivt. Det giver os også mulighed for at registrere handlinger og løsninger på problemer og sammenligne dem med rigtige data for at analysere årsager og forsætte med at forbedre,» forklare Heide.

En ting er sikkert for Rittal og German Edge Cloud: Digital transformation er en integreret byggesten i kundeorienteret og smart produktion.

Mere fra...

03.01.2024Rittal A/S

Sponseret

Systemfordele i glat stål

28.11.2023Rittal A/S

Sponseret

Sikring af et gunstigt klima

08.06.2023Rittal A/S

Sponseret

Helt fantastisk! Rittal tildeles Industrie 4.0 Award for sin smarte fabrik i Haiger.

27.10.2021Rittal A/S

Sponseret

Automatisk ledningsmaskine fra Rittal A/S skaber nyt forretningsområde for Tricon A/S

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

Invitation til seminar om klimatisering af indkapslinger

06.05.2021Rittal A/S

Sponseret

DK EL leverer styretavler med Rittal strømfordeling til udvidelse af Mozzarella produktionen hos Branderup Mejeri