Her nyder forårsrullerne rampelyset

​Belysningen var vigtig, da Daloon skulle bygge nyt show-køkken. Den skulle være stilren og sætte fokus på køkkenets hovedrolleindehavere: de friske råvarer

Der bliver snittet, hakket, stegt og smagt til i Daloons nye show-køkken på Delfinvej i Nyborg. Det er her fødevareproducenten, der især er kendt for sine forårsruller, eksperimenterer med at sammensætte nye produkter og menuer til spiseborde i hele verden sammen med deres kunder.

Det stiller ikke bare krav til råvarerne, men også til belysningen.

”Køkkenet er et samlingssted, hvor vi mødes med vores kunder om at lave og smage mad. Ud over at det skal være et lækkert og indbydende sted, er det en vigtig del af smagsoplevelsen, at man kan se farverne på råvarerne og de retter, vi tilbereder”, siger Peter Madsen, Technical Manager hos Daloon

God farvegengivelse og stilrent design

For at være sikker på at få præsenteret maden bedst muligt fik han i samarbejde med Daloons salgsafdeling udarbejdet kravspecifikation til belysningen, da køkkenet skulle bygges. Ud over gode farvegengivende egenskaber blev der også lagt vægt på stilrent, minimalistisk design.

Som belysningsleverandør valgte Daloon Lemvigh-Müller, hvor belysningstekniker Sabine Søholm har stået for at udarbejde lysberegninger og sparret om valget af produkter. En rigtig god proces som førte til, at det i dag er Alastar-armaturer, der sørger for det helt rigtige lys til alle de mange forskellige råvarer, der bliver tilberedt i køkkenet, fortæller Peter Madsen.

Få inspiration, viden og værktøjer til dine belysningsprojekter på rigtigtlys.dk

Alastar fra OMS har et enkelt og elegant design. Daloon valgte armaturet i en stilren grå farve, med 4.000 Kelvin samt DALI-dæmp, så de kan skrue op og ned for lyset efter behov – som fx når køkkenet skal rengøres, og der er brug for ekstra meget lys.

Flot – med fokus på maden

Hos Daloon er man yderst tilfreds med resultatet:

”I mødelokalet ved siden af køkkenet har vi PHs kuglelamel hængende, og sammen med Alastar giver det et lækkert, stilrent og tidsløst udtryk. Belysningen er rigtig flot uden at overtage rummet – og det er vigtigt, for det er maden, der er i fokus”, siger Peter Madsen.

Fakta

Sag: Show-køkken til Daloon, Delfinvej 3, Nyborg

Belysningsleverandør: Lemvigh-Müller

Belysningsarmaturer:

Alastar cirkulær påbyg str. small 19W i 4000 kelvin med Dali dæmp

Alastar cirkulær nedhængt str. large 73W i 4000 kelvin med Dali dæmp

Kig forbi rigtigtlys.dk

Arbejder du med belysning som rådgiver eller installatør? Få inspiration, viden og værktøjer og find de helt rigtige armaturer til dine belysningsprojekter på rigtigtlys.dk

Mere fra...

02.06.2022Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

LIGHTLINE BASIS – når pris og tilgængelighed er vigtigst

01.05.2019Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Kæmpehospital i drift får ny belysning

09.08.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Her nyder forårsrullerne rampelyset

11.06.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Samarbejde sikrede rigtigt lys til helikopterlandingsplads

31.05.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Moderne lys over klassisk skole

23.05.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Klart lys over Flyvevåbnets nye helikoptere