Kæmpehospital i drift får ny belysning

Planlægning, fleksibilitet og god vilje gør det muligt at renovere belysningen på Aarhus Universitetshospital, samtidig med at patienterne bliver behandlet.

arhus Universitetshospital, AUH, er et af Danmarks nyere sygehuse. Men de ældste bygninger har været i brug siden slutningen af 1980’erne, og med dagligt, intensivt slid er installationerne kommet i reparationsalderen. Energiegenskaberne lever heller ikke længere op til nutidig standard.

3000 armaturer skiftes ud

Det betyder blandt andet, at næsten 3000 belysningsarmaturer i sengestuer, mødelokaler, køkkener, depotrum og toiletter m.m. skal udskiftes. Det sker efter en nøje koordineret plan, hvor det har høj prioritet at forstyrre hospitalsdriften mindst muligt, forklarer Ina Rødtnes Withus, projektleder og ingeniør hos AUH.

”Udgangspunktet er, at al aktivitet skal foregå under så planlagte forhold som muligt, men på et hospital vil der kunne opstå akutte situationer, som medfører ændringer i planerne. Det må vi tage med, for patientbehandlingen kommer selvfølgelig i første række,” siger hun.

Arbejder på hospital i drift

Det er elektrikerne fra Wicotec Kirkebjerg, der løser de praktiske opgaver ved AUH’s belysningsrenovering med størst muligt hensyn til den daglig hospitalsdrift. Og ifølge projektleder Morten Pedersen fra teknikentreprenørvirksomheden hjælper det, at de er vant til at løse opgaver inden for sundhedssektoren.

”Vi sørger altid for at respektere planlægningen, for eksempel for hvornår vi kan udføre støjende arbejde. Særligt kritiske områder som operationsstuer må vi nogle gange lave om aftenen og natten, så de ude af drift så kort tid som muligt. Men sådan er vilkårene, og vi får det til at fungere,” siger Morten Pedersen.

Grundstammen i AUH’s belysningsrenovering er systemarmaturet Multi Concept fra producenten SG Armaturen. I kraft af en modulær opbygning kan det let tilpasses forskellige anvendelser og arkitektoniske miljøer. 1100 tilstedeværelsessensorer sørger for, at der kun er tændt lys, hvor der er brug for det.

Sparer på emballagen

En af udfordringerne ved at arbejde med store projekter i et travlt hospitalsmiljø er logistikken. Der er ikke plads til oplagring af de mange belysningsarmaturer, så Rigtigt Lys og SG Armaturen har løbende afstemt leveringen med de aktuelle etaper i renoveringsopgaven. Samtidig er armaturerne pakket i materialebesparende emballage for at reducere affaldsmængden.

Ifølge Søren Skov Schnedler, Key Account Manager hos Rigtigt Lys, bliver rollen som fleksibel logistikpartner stadig mere afgørende.

”Ud over de rigtige produkter, konkurrencedygtige priser og kompetent teknisk backup forventer vores kunder i dag logistikydelser, der bidrager til at effektivisere deres arbejde. Derfor udvikler vi løbende vores logistikløsninger, så de skaber værdi mest mulig værdi for vores kunder,” siger Søren Skov Schnedler.

Mere fra...

02.06.2022Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

LIGHTLINE BASIS – når pris og tilgængelighed er vigtigst

01.05.2019Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Kæmpehospital i drift får ny belysning

09.08.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Her nyder forårsrullerne rampelyset

11.06.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Samarbejde sikrede rigtigt lys til helikopterlandingsplads

31.05.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Moderne lys over klassisk skole

23.05.2018Lemvigh-Müller A/S - RIGTIGT LYS

Sponseret

Klart lys over Flyvevåbnets nye helikoptere