Hver tredje vil betale mere for smartere el-løsninger

Forbrugerne er klar til smartere el-løsninger og villige til at betale for dem, hvis spillerne på el-markedet byder sig til.

Den enkelte borger er blevet mere opmærksom på sit energiforbrug og mulighederne for selv at regulere det. Det viser en række undersøgelser, som Accenture har foretaget gennem de sidste tre år blandt 30.000 forbrugere i 19 lande, herunder Danmark. Således tilkendegiver 31 pct. af respondenterne, at de gerne vil betale en merpris for deres el, hvis de får adgang til en række ekstra services. Skal det blive til noget, kræver det, at aktørerne på el-markedet byder sig til, vurderer Accentures ekspert i intelligente energisystemer, Trygve Skjøtskift, i forlængelse af resultaterne fra en række globale Accenture-undersøgelser.

Om Accenture

Accenture er en global management, teknologi og outsourcing virksomhed med mere end 249.000 medarbejdere, der servicerer kunder i over 120 lande.

"Accentures undersøgelser peger på, at forbrugerne nu er villige til at betale mere til deres el-leverandør, hvis de fx kan tilbyde et mere miljøvenligt produkt, energibesparelser, eller hvis man som forbruger får bedre mulighed for at regulere og følge sit elforbrug,” fortæller Trygve Skjøtskift, som er ekspert i intelligente energisystemer hos den globale konsulentvirksomhed Accenture.

Selvom det kan lyde omfattende, er det intelligente energi-net slet ikke lysår væk. Rundt om i verden er der flere store projekter for ’smart cities’, fx i Amsterdam, og i Danmark har blandt andet Kalundborg og København Kommune sat gang i store pilotprojekter, der skal være med til at skabe innovation og teste nye grønne forretningsmodeller.

Undersøgelser i 19 lande
Accenture har gennem de sidste tre år foretaget årlige undersøgelser af energiforbruget og -efterspørgslen blandt i alt 30.000 forbrugere i 19 lande, heraf i alt 1.500 respondenter fra Danmark. Den seneste undersøgelse ”Actionable Insights for the New Energy Consumer (Accenture end-consumer survey 2012)” er baseret på en online spørgeskemaundersøgelse blandt 10.158 forbrugere i de 19 lande, herunder Danmark.

-KPE

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle