Overbevisende rapport om lufttæpper

Ingeniørstuderende scorer tre 12-taller med gennemarbejdet rapport om anvendelsen af lufttæpper i industrien.

20.01.2014

Sponseret

Venti AS

Ikke overraskende konkluderes det i aktuel bacheloropgave, at korrekt dimensionerede lufttæpper i industrien er både sund fornuft og god forretning.

Rapporten ser på anvendelsen af lufttæpper i industrien som et energieffektiviserende tiltag. I rapporten undersøges vigtigheden af dimensioneringen af lufttæpper og hvad investeringen giver af både økonomiske- og miljømæssige besparelser.

Rapporten konkluderer blandt andet: ”… det danske erhvervsliv kunne spare en masse energi ved installering af lufttæpper, og hjælpe til med at nå energisparemålene for 2020 og videre. Som sidegevinst vil indeklimaet blive forbedret, som nedbringer sygefraværet, og dermed øger arbejdseffektiviteten.”

Rapporten tilgodeser naturligvis mulige tilskudsordninger med baggrund i energiaftalen 2012, som yderligere sikrer korte og simple tilbagebetalingstider på lufttæppeinvesteringen. I rapportens konkrete case beregnes det ”at montering af et lufttæppe, i en standard industriport, kan give en energibesparelse der svarer til 2 en-familiers årlige energiforbrug. Yderligere opnås der en reducering af CO2 udledningen på 4.500 kg pr. år ved brug af fjernvarme.”

De tre studerende, Frederik, Tue og Anders har undervejs i deres arbejde med rapporten kunne søge råd og vejledning hos Venti, ligesom de praktiske forsøg, der til dels ligger til grund for rapportens konklusioner, er udført hos Venti.

Lufttæpper – betaler sig
Ved Ib Andresen Industri i Langeskov på Fyn investerede man i Induvent lufttæpper over de store fabriksporte og ud over at man markant forbedrede arbejdsmiljøet for sine medarbejdere inkasserer man en årlig energibesparelse på ca. kr. 35.000 pr. lufttæppe. Læs mere om projektet.

Vil du gerne vide mere om lufttæpper og hvor meget du kan spare? Se www.venti.dk eller kontakt salgsingeniør Jasper Nielsen jni@venti.dk.  

08.09.2020Venti AS

Sponseret

Den rette indeklimaløsning sikrer energioptimeret drift og et godt arbejdsmiljø

25.08.2020Venti AS

Sponseret

Årsmøde i Dansk Svømmebadsteknisk Forening

22.07.2020Venti AS

Sponseret

BRANDSLUKNINGSMATERIEL AF HØJESTE KVALITET

15.07.2020Venti AS

Sponseret

NYT UDDANNELSESCAMPUS I HJERTET AF HORSENS

08.07.2020Venti AS

Sponseret

VENTI HONORERER DE UNIKKE KRAV FRA HOTEL ALSIK

18.05.2020Venti AS

Sponseret

Vallox 51K MV er en effektiv, støjsvag og pladsbesparende emhætte- og ventilationsløsning til små lejligheder