Installatører: branchens prisstruktur er helt skæv

Midt i september kastede DR Programmet ”Kontant” et stærkt kritisk lys på vvs-branchens avancer på materialer. Flere installatører mener, at udsendelsen var misvisende, men ønsker nu, at branchens prisstruktur bliver lavet om.

Hvad er din holdning – bør prisstrukturen i vvs-branchen laves om?

Kjeld Søberg, VVS Søberg
Jeg mener først og fremmest, at man havde fundet nogle meget grove eksempler i programmet. Men jeg medgiver dog, at vi har fået en skør prissætning i branchen, når selv den mindste installatør får rabatter på 20-30 procent.

Læs også: Opgør med vvs-branchens prisstruktur på vej

Det er svært for forbrugerne at gennemskue, så man burde lave nogle listepriser, der er tilpasset virkeligheden. Den del er grossisternes ansvar, for vi installatører er jo ikke herre over deres prispolitik.

Generelt mener jeg dog stadig, at vi skal have en avance på vores produkter, men spørgsmålet er, hvor stor den skal være? Det afhænger jo af, hvor gode vi er til at hæve timeprisen.

Stig Andresen, Andresen’s VVS
Nu skal man ikke lægge for meget i programmet, for det var rigtig dårlig journalistik. Den installatør, der var med, havde strammet skruen alt for meget. Han er ikke et retvisende billede for branchen.

Læs også: Organisationer: Kontant-udsendelse var unuanceret

Men for alles skyld bør prisstrukturen i branchen laves om. Det er meget bedre, hvis vi får etableret listepriser, der ligger i et normalt leje. Det ser jo fuldstændigt latterligt ud, at priserne på billigvvs.dk er meget lavere end listepriserne.

Selvfølgelig skal det stadig være muligt at få rabat på nogle handler, men rabatterne skal altså ikke være lige så store, som de er i dag. At nogle tjener 200 procent, når de fakturerer nogle fittings, det er jo helt ude af proportioner. 

Jesper Knopp, Knopp VVS
Hvis vores timeløn var højere, så den alene kunne sikre vores indtjening, så ville jeg da gerne have mere gennemsigtighed i prisstrukturen. Det ville absolut være mere overskueligt for forbrugeren, hvis avancen på materialerne var mindre. Men sådan hænger virkeligheden ikke sammen.

Læs også: Vvs’ere sviner DR-program på Facebook

OM INSTALLATØRPANELET

Installatørpanelet består af 16 vvs- og elinstallatører, som hver måned debatterer aktuelle emner i Erhvervsmagasinet Installatør og på installator.dk.

Der er ikke ret mange vvs’ere, der tjener rigtig guld for tiden. Hvis ikke vi havde den store avance, så tror jeg faktisk, at rigtig mange virksomheder ville lukke. Det er jo ikke nogen nem øvelse ”bare” at sætte timelønnen op, jeg har selv oplevet at blive fravalgt rigtig mange gange på grund af min timeløn, som er relativt høj.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle