Installatører efterlyser kvalificeret personale

Danske installatører mener, at rekruttering af kvalificeret personale bliver en af de største udfordringer i 2013. Det viser en omfattende undersøgelse, som revisionshuset BDO står bag.

På trods af økonomisk krise og høj arbejdsløshed har både vvs- og elinstallatører i øjeblikket svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det viser en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra revisions og rådgivningshuset BDO, som har stillet i alt 1500 håndværksvirksomheder en række spørgsmål om deres forventninger til 2013.

Rekruttering af kvalificeret arbejdskraft er en stor udfordring for installatørerne, viser en ny undersøgelse fra revisionshuset BDO. Klik for forstørrelse..

Flertallet af VVS-installatørerne ser rekruttering af kvalificeret personale som den største udfordring i 2013. Hele 37 procent angiver at rekrutteringen bliver den største udfordring, mens 21 procent ser ”vigende efterspørgsel”, som den største udfordring.

Elinstallatørerne ser overordnet rekruttering af kvalificeret personale som den næststørste udfordring i 2013. 37 procent af de adspurgte elinstallatører vurderer, at ansættelse af kompetente medarbejdere bliver den største udfordring, mens 42 procent peger på vigende efterspørgsel som det nye års største udfordring.

Værst for elinstallatørerne
Claus Bonde Hansen, der er udviklingschef og partner i BDO, noterer sig at begge grupper af installatører ser rekrutteringen som et stort problem. I hans øjne er det dog elinstallatørerne, der har det største problem på området, fordi der stilles højere og højere krav til deres tekniske formåen.

Under højkonjunkturen, hvor der var tryk på både privat- og erhvervsbyggeri, handlede det populært sagt bare om at skaffe så mange elektrikere som muligt, fordi en stor del af arbejdet var at trække kabler og sætte stikkontakter op. Det ser dog meget anderledes ud i dag, hvor der i højere grad bliver efterspurgt specialviden. For eksempel har vi set, at elinstallatører har fået opgaver, der handler om at omprogrammere maskiner i industrien. Den slags kræver stor viden, og installatørerne skal altså specialisere sig og sørge for at have et højt vidensniveau inden for deres specialistområder,” siger Claus Bonde Hansen til Erhvervsmagasinet Installatør.

Selv skyld i problemet
Han mener, at branchen selv bærer en del af skylden for, at rekruttering af kvalificeret arbejdskraft er blevet en meget stor udfordring.

”Virksomhederne i branchen har forsøgt at spare så mange steder så muligt under krisen. Det har blandt andet betydet, at efteruddannelse er blevet sat på standby, og dermed er mange virksomheder nu kommet bagud med vigtige kompetencer,” siger Claus Bonde Hansen.

Han råder installations-virksomhederne til at huske at kigge frem i tiden og opprioritere efteruddannelsen af medarbejdere i 2013.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle