Installatører skal uddannes i bæredygtighed og klima

Små og mellemstore virksomheder efterspørger viden og værktøjer i forhold til klimaarbejdet. Det oplever Lemvigh-Müller, som fra marts udbyder kurser i bæredygtighed og klima for bl.a. installatører.

”Mange små og mellemstore virksomheder er ikke gået i gang med den grønne omstilling, selvom de mærker et stigende pres. Det handler ikke om manglende vilje, men om manglende viden og værktøjer – og også om ressourcer. De kan ikke trække på store stabsfunktioner, men er måske 1-2 kontormedarbejdere til at løfte opgaven oven i alt det andet, de skal tage sig af”.

Sådan lyder det fra Pernille Kiær, der er bæredygtighedschef hos Lemvigh-Müller. Det har hun været siden marts 2021, og hun har brugt en stor del af tiden på at deltage i kundemøder sammen med stål- og teknikgrossistens salgsdirektører, og i den forbindelse har hun bl.a. mødt en del installatører.

Efterspørger konkret viden

”Vores kunder blandt de små og mellemstore virksomheder generelt og heriblandt installatørerne har mange spørgsmål til, hvordan de helt lavpraktisk kommer i gang med klimaarbejdet. Jeg oplever, at de er meget engagerede og efterspørger konkret viden om bl.a. krav, standarder og klimaregnskaber”, siger hun.

Det videnshul vil Lemvigh-Müller gerne være med til at lukke. Stål- og teknikgrossisten udbyder derfor fra marts en række kurser i klima og bæredygtighed til virksomheder i el- og vvs-sektoren, industrien samt bygge- og anlægsbranchen. Det foregår i samarbejde med rådgiveren Sustainable Business Solutions, som bl.a. står bag klimakurser.dk

En fremtidssikring af forretningen

”Når vi går ind på det her område, så handler det om, at vi ikke bare er en grossist, som sælger varer, men en forretningspartner for vores kunder. Vi har stor viden om bæredygtighed, og vi kan gøre en forskel for kunderne, hvis vi sætter den viden i spil og hjælper med at klæde dem på til den grønne omstilling – det er en fremtidssikring af deres forretning”, siger Pernille Kiær.

Lemvigh-Müller har udbudt fagkurser i mange år. Bæredygtighedskurserne er ikke en indtjeningskilde for virksomheden, understreger Pernille Kiær. Det koster noget at deltage, men prisniveauet er sat, så det i bedste fald går i nul for stål- og teknikgrossisten.

Fakta om kurserne

Lemvigh-Müller udbyder tre forskellige kurser om klima og bæredygtighed til virksomheder i installationssektoren, industrien, bygge- og anlægsbranchen.

Det ene kursus handler om klimaledelse og har fokus på, hvordan ejerlederen eller ledelsen kan sætte scenen i virksomheden.

Det andet kursus handler om klimaregnskab. Drivhusgasprotokollens principper og CO2-udledningers fordeling i såkaldte scopes bliver forklaret.

Det tredje kursus handler om klimahandling og klimaregnskab i praksis.

Alle tre kurser udbydes både online og fysisk. Man kan læse mere og tilmelde sig her:

 www.lemu.dk/ek-kurser

Mere fra...

10.04.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller skærer ned på emballagen sammen med producent og installatør

01.03.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

VAERK – konkurrencedygtig belysning til dine krævende opgaver og projekter

28.02.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

26.10.2023Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Monteringsvenligt og alsidigt brandmateriel beskytter Danmarks største parkeringshus

28.03.2023Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Værktøjsvogne med system effektiviserede indkøb og gav bedre trivsel hos travle maskinbyggere

07.11.2022Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Vi er din videnspartner på bæredygtighed