Installatører tjener for lidt

Installatørbranchen havde i 2012 en overskudsgrad på 3,4 procent. Det viser den netop offentliggjorte ”installatøranalysen”, som er udarbejdet i samarbejde mellem Deloitte og brancheorganisationen TEKNIQ.

Samlet havde de danske vvs- og elinstallationsvirksomheder en overskudsgrad på 3,4 procent i 2012, viser installatøranalysen, som Tekniq og Deloitte, står bag.

Bo Neville, der er udviklingschef i Tekniq, mener, at de 3,4 procent er for lavt.

”Den lave overskudsgrad viser, at indtjeningen blandt rigtig mange el-og vvs-installatører er meget sårbar. Hvis disse virksomheder skal kunne løse deres opgaver i fremtiden, kræver det et bedre økonomisk rygstød. Det vil for nogle af dem sige, at de skal være bedre til at sige nej til de opgaver, hvor risikoen er for stor”, siger Bo Neville, der er udviklingschef i Tekniq, i en pressemeddelelse.

Lille forbedring
Selvom det gennemsnitlige resultat før renter per ansat steg fra 29.000 kroner i 2011 til 35.000 sidste år, er indtjeningsniveauet for mange installatører stadig meget lavt. Det mener Bo Odgaard, der er partner i Deloitte.

”Det går bedre, men der skal ikke så meget til før, det går galt for mange virksomheder. De skal virkelig være fokuserede på at drive en god forretning”, siger Bo Odgaard.

Branchens generelle tilstand dækker imidlertid over store forskelle. De store virksomheder har det sværest. VVS-virksomheder med over 100 ansatte havde sidste år et gennemsnitligt underskud på 5.000 kr. pr. ansat. Omvendt har den bedste fjerdedel af branchen orden i penalhuset; de ved, hvad de tjener penge på, de har effektive medarbejdere og gode rutiner og deres gennemsnitlige indtjening pr. ansat var på over 140.000 kr.

”Mange virksomheder tager for lidt i timen i forhold til de omkostninger, der er ved at drive en installatørvirksomhed. Det fornuftige vil være, at installatørerne gradvist hæver timeprisen, så den i højere grad afspejler de omkostninger, der er ved at drive deres virksomhed”, siger Bo Odgaard.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle