Installatørpanelet om digital bogføring der er et lovkrav fra mandag

På mandag den 1. juli i år er det et lovkrav, at alle virksomheder - på nær små enkeltmandsejede virksomheder med under 300.000 kr. i omsætning - skal indføre digital bogføring. Men er virksomhederne parat? Vi har spurgt tre ejere af mindre installationsvirksomheder om, hvad har det nye krav har betydet for dem.

Foto: Glen Carstens Peters/Unsplash

Henrik Egemose, der driver Egemose El & Energi i Rudkøbing, kommer til at skulle foretage ændringer i forbindelse med indførelsen af de nye regler. Som rigtig mange andre virksomheder, har han allerede bogfører han allerede digitalt.

”Vi bruger Economics til vores regnskab og bogføring, der er er sammenkoblet med vores ordresystem. Så vi har ikke haft behov for at ændre noget i forbindelse med den nye lovgivning om digital bogføring,” siger Henrike Egemose, der har fem medarbejdere ansat i virksomheden på Langeland.

Thomas Scharbau, der til daglig beskæftiger sig med automatiserede løsninger i KNXsolutions, er klar til den nye lovgivning, der kræver digital bogføring.

”Jeg tror, min revisor har været på forkant. For den nye lovgivning kræver ingen ændringer hos os. Vi har digitaliseret alt i løbet af det sidste halvandet år. Vi har gjort det, fordi det gør det hele nemmere for bogholderen, revisoren og for mig selv. Alle regninger bliver scannet ind og ligger digitalt som dokumentation i dag. Og jeg synes faktisk, det er meget nemmere at overskue bilagene nu, hvor de ligger digitalt – i stedet for tidligere, hvor jeg skulle bladre rundt i et ringbind,” siger Thomas Scharbau, der har to medarbejdere ansat i virksomheden.

”Digital bogføring?... Det ved jeg ikke noget om,” siger Michael Witt, indehaver af VVS-firmaet Witt & Søn i Sønderborg, der beskæftiger 12 medarbejdere. Han sender derfor fluks spørgsmålet videre til sin hustru og bogholder, Alice Witt:

”Jeg har været forberedt og startede allerede på det sidste år. Vi benytter Economics som økonomistyringssystem og nu også til den digitale bogføring. Jeg synes det er rart at slippe for alt det papir. Hvor jeg tidligere skulle hen i en mappe og lede efter et bilag, kan jeg bare klikke på det nu. Så jeg er glad for den digitale bogføring,” siger Alice Witt.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle