Intelligent system til styring af gulvvarme frigives

Til december lander Wavins nye styringssystem til gulvvarme hos landets grossister. Den optimerede styreenhed har et display, der gør indstilling nemmere for både installatører og slutbrugere.

Nyt gulvvarmestyringssystem fra Wavin.

Wavin er ude med en version 2.0 af gulvvarmestyringssystem. Wavin AHC 9000-serien er et styresystem, der er udviklet med udgangspunkt i både installatørers og slutbrugeres behov og adfærd.  

Wavins nye gulvvarmestyring er i følge forhandleren den første på markedet, der kan tale sammen med CTS-anlæg – og det åbner helt nye muligheder i større byggerier, hvor der er et ønske om nemt at kunne styre og overvåge temperaturer, forbrug og adfærd fra centralt hold for eksempel på hoteller.

Displayet kan for eksempel kodes til automatisk at vende tilbage til de faste indstillinger på foruddefinerede tidspunkter, for eksempel hver lørdag kl. 12, så temperaturen altid er den samme, når nye gæster ankommer.

Optimeret styreenhed
Kernen i serien er styreenheden, som udover et nyt design ligner sin forgænger til forveksling, men byder på mange flere fordele. Blandt andet er styreenheden udstyret med fjederklemmer, så den kan monteres på få minutter uden brug af værktøj. Styreenheden i AHC 9000-serien har desuden 16 kredse mod tidligere 14 – nok til at dække boliger helt op til 250 m2.

Optimeringen af styreenheden betyder blandt andet, at den bruger et minimum af strøm under standby. Herudover er et indbygget kedelrelæ standard i styreenheden, så der gives signal til varmeforsyningen, når gulvvarmeanlægget ikke har behov for varme. På den måde brændes der ikke unødvendig energi af.

Kobles displayet til styreenheden, kan slutbrugerne også opnå betydelige besparelser på varmeudgiften ved at udnytte tidsprogrammerne til at sænke rumtemperaturen om natten, og når ingen er hjemme. Ifølge beregninger kan en husstand med et årligt varmeforbrug på 9.000 kroner spare 6.000 på 10 år – efter investeringen er betalt tilbage.      

Nyt brugervenligt display
Den største nyhed i den nye gulvvarmestyring fra Wavin er det nye display. Med det koblet til styreenheden er der ekstra funktionaliteter. Som eksempel: Hvor det før var nødvendigt at indstille rumtermostater individuelt, er det nu muligt at indstille alle husets rumtermostater på én gang via den intuitive menu i displayet.

Herudover kan slutbrugeren vælge mellem en række indbyggede tidsprogrammer, som midlertidigt kan ændre de faste indstillinger, så rumtemperaturen følger husstandens rytme. Fx giver ferie-mode mulighed for at sænke temperaturen, mens husets beboere er væk – og automatisk hæve den igen på hjemkomstdagen.   

Udover styreenhed og display indeholder den nye Wavin AHC 9000-serie; rumtermostat, magnetkontakt/magnetkontakt mini, ekstern antenne og ekstern temperaturføler, som tilsammen er med til at skabe fremtidens gulvvarmestyring.

-KH

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning