Inventilate leverer ventilation til stor energirenovering

MicroVents rørløse design gør ventilationen nem at installere. Derfor blev MicroVent valgt, da de 55 almene boliger i Granparken i Ebeltoft skulle renoveres. Nu er de første beboere flyttet tilbage.

Efter 30 år var de 55 almene boliger i Granparken i Ebeltoft i så dårlig stand, at boligselskabet djursBO besluttede at gennemføre en større renovering.

Aalsrode Tømrerfirma A/S står for de gennemgribende forbedringer, der bl.a. omfatter ny facadebeklædning, nye døre og vinduer. Beboerne kan også glæde sig over et bedre indeklima, da ventilationssystemet MicroVent fra InVentilate bliver installeret i boligerne.

Ventilation i privatboliger er et krav ifølge BR18 og BR20, og med MicroVent er det muligt at indbygge ventilation uden at optage plads i boligerne.

- MicroVent er ideelt til renoveringer, fordi ventilationsenhederne indbygges direkte i facaden og dermed er meget enkle at installere i eksisterende byggeri. Det giver samtidig en markant billigere anlægspris, siger Kim Friis Vedøe, salgschef hos InVentilate.

For at gøre installationen i Granparken så enkel som overhovedet muligt, leverer InVentilate ventilationsenhederne kablet, så håndværkerne på pladsen blot skal montere og tilkoble ventilationen. I Granparken bliver ventilationen indbygget over vinduer og døre, men MicroVent er fleksibelt og kan indbygges både vertikalt og horisontalt – ligesom ventilationsenheder fås i flere størrelser med forskellig ydeevne.

Imens renoveringen af Granparken står på, har beboerne været genhuset. Nu er de første flyttet hjem, og 1. maj kan endnu flere nyde foråret i deres nyrenoverede bolig.

- Renoveringen foregår i fem faser, og vi er godt igennem de første to. Vi fortsætter arbejdet og forventer, at hele Granparken står klar med fremtidssikrede og energivenlige løsninger til glæde for beboerne i august 2020, fortæller byggeleder Maja Schmidt fra Aalsrode Tømrerfirma. Indtil videre har hun ikke fået nogen kommentarer fra beboerne i forhold til ventilationen.

- Det er vi rigtig glade for. Vi mener nemlig, at den bedste ventilation er den, man hverken hører eller mærker, siger Kim Friis Vedøe fra InVentilate.

Ud over et meget lavt energiforbrug er MicroVent netop udviklet til at give en høj brugerkomfort. Det sikres bl.a. med et meget lavt lydniveau, en varmegenvinding på 90 % og specialdesignede indblæsningsriste, der modvirker træk.

Læs mere på inventilate.dk og aat.dk

29.07.2020InVentilate

Sponseret

InVentilate installerer ventilation til Marel i Aarhus

14.04.2020InVentilate

Sponseret

Innovativ ventilation til fremtidens skole

31.01.2020InVentilate

Sponseret

Energieffektivt sundt indeklima

25.06.2019InVentilate

Sponseret

Inventilate leverer ventilation til stor energirenovering

10.01.2019InVentilate

Sponseret

Ventilation kan sikre boligen mod radon

09.10.2018InVentilate

Sponseret

Granparken i Ebeltoft vokser op igen