Kabelmanagement! – Et overset problem.

Alt for mange datainstallationer bliver udført uden at tage hensyn til, at det er en installation der skal fungere pålideligt i mange år fremover

Som regel får man i disse tider ikke mere end man har bedt om og når man skal have en ny data installation, er der mange ting man skal overveje. Overvejelser om kabelmanagement i form af kabelordnere, aflastningsanordninger og andre meget brugbare elementer er noget man ofte kommer i tanke om når det er for sent og installationen er udført.En ny datainstallation koster ofte mange penge og har typisk en levetid på 10-15 år afhængig af hvor båndbreddeslugende man er og hvor langt ind i fremtiden man har så, da man investerede i sit nye kabelsystem. Merprisen for et ordentligt management system til at holde styr på opkobling patch kabler udgør absolut ingenting. Derimod kan der de næste 15 år i kabelsystemets levetid spares rigtig meget tid og undgå unødige ærgrelser ved at investere et par småpenge i lidt kabelmanagement.

Færre fejl og bedre performance
En ordentlig kabelmanagement kan reducere væsentlige fejlmuligheder. Ofte ser man patch kabler hænge ud af Patch Paneler i deres egen vægt. Dette giver en for hård bøjning på Patch Kabler med stor mulighed for fejl. Når patch kabler hænger i sin egen vægt skal der heller ikke så meget til, før de mister sin forbindelse i patch Panelet med det resultat at brugeren i den anden ende ikke får sine data frem og en større fejlundersøgelse må påbegyndes – blot på grund af dårlig aflastning i krydsfelt. Er Patch Kabler bøjet for hårdt går det væsentligt ud over kabelsystemets performance med det resultat, at vigtige informationer kan gå tabt. Ofte ser man, at der lige skal patches lidt om i krydsfeltet og patch kabler får byttet plads. Er krydsfeltet meget kompakt så sker det ofte at et eller flere patch kabler ved uheld, bliver trukket ud af sin plads i panelerne (fordi de hænger i deres egen vægt uden kabelaflastning). Enten opdager man det ikke eller også, står man med en ende af et patch kabel og tænker ”hov hvor hørte den nu til?” Hvad koster det ikke at en eller flere medarbejdere er uarbejdsdygtige i hele eller halve dage indtil man har fundet fejlen.

Fremvisning og respekt for sit system
Når kommer ud til en installation, hvor alt er patchet op med diverse kabelordnere kan jeg ikke lade være med at blive lidt glad. Selv om man skal rode lidt i krydsfeltet kan man ikke lade være med at gøre det lige så pænt som dem der har været i krydsfeltet før en selv.

Mere fra...

Lan-Com A/S indgår aftale med Græsk producent af LSZH rør

08.05.2024Lan-com A/S

Sponseret

17.04.2024Lan-com A/S

Sponseret

Lan-Com A/S introducer verdens mindste nyhed

20.12.2023Lan-com A/S

Sponseret

Hvad kendetegner et godt kabelsystem?

08.11.2023Lan-com A/S

Sponseret

Lan-Com A/S har udviklet sit eget leveringsprogram inden for switch teknologi

18.10.2023Lan-com A/S

Sponseret

Nr. 1000 på Lan-Academy

16.10.2023Lan-com A/S

Sponseret

Lan-Com A/S holder introfest på UPS’er fra Legrand