Kendt kro åbner med ny bæredygtig sanitet

Den kendte Hørby Færgekro er genåbnet efter en omfattende renovering, hvor vand- og energibesparende løsninger er prioriteret højt i bestræbelserne på at skabe et bæredygtigt hotelmiljø.

”I et hotelmiljø som vores bliver vandhaner og toiletter brugt hele tiden i mange forskellige rum. Derfor er det vigtigt for os at bruge vand- og energibesparende løsninger, der kan minimere forbruget“, fortæller hoteldirektør Finn Fogtmann. Foto: GROHE..

Den hæderkronede Hørby Færgekro på Tusenæs ved Holbæk åbnede op til sommersæsonen i helt nye klæder. Kroen, der har rødder tilbage til 1730’erne, har gennemgået en totalrenovering, hvor alt det indre er blevet fjernet og kørt væk i 40 store containere. Kroen fremstår nu med nyindrettede værelser, ny restaurant, nyt køkken, nye vinduer og isolering samt nye installationer overalt.

Satser på vand- og energibesparelser
For hoteldirektør Finn Fogtmann, der overtog kroen i foråret 2021, har bæredygtighed i bred forstand været et afgørende element i alle renoveringsløsningerne på kroen. Han fortæller:

”Her på kroen satser vi stærkt på bæredygtighed blandt andet med lokalt producerede grønsager samt fisk og skaldyr, som kommer direkte fra fjorden. Bæredygtighed er også i fokus, når det drejer sig brug af ressourcer i den daglige drift. Det kommer blandt andet til udtryk i valg af sanitetsprodukter. I et hotelmiljø som vores bliver vandhaner og toiletter brugt hele tiden i mange forskellige rum. Derfor er det vigtigt for os at bruge vand- og energibesparende løsninger, der kan minimere forbruget. Det har vi fundet med vandhaner og brus fra GROHE, der alle har integrerede vand- og energibesparende teknologier”.

”Jeg er glad for, at hotellet har valgt GROHE som leverandør på vejen mod de bæredygtige mål. De valgte løsninger hjælper både funktionelt og emballagemæssigt med at spare på ressourcer og plast“, fortæller vvs-installatør Jesper Stenmose. Foto: GROHE..

Ud over de vand- og energibesparende funktioner er sanitetsprodukterne også valgt ud fra et ønske om eksklusivt design i rustfri stållook og mat krom med suveræn komfort og ydeevne. Det drejer sig blandt andet om det luksuriøse brusesystem GROHE Euphoria XXL og de berøringsfrie håndvaskarmaturer Grohe Bau Cosmopolitan.

Miljøvenlig transport
Finn Fogtmann står også bag etableringen af en færgeforbindelse fra kroen på Tuse Næs til Holbæk på den anden side af fjorden. Dermed har han efter 50 år uden færge på stedet genoplivet en værdsat transport for både fastboende og turister, men nu på en miljøvenlig måde. Den nye båd er nemlig elektrisk og udelukkende drevet af energi fra solceller. Solceller er også tænkt ind i nye løsninger på kroen, hvor de på sigt skal forsyne kroens køkkenfaciliteter med strøm.

Læs også: Det bæredygtige badeværelse handler meget om laaanngg levetid

Det er den lokale VVS installatør Jesper Stenmose fra Holbæk, der har stået for installationsarbejdet af GROHE-produkterne på kroen.

”Jeg er glad for, at hotellet har valgt GROHE som leverandør på vejen mod de bæredygtige mål. De valgte løsninger hjælper både funktionelt og emballagemæssigt med at spare på ressourcer og plast. GROHEs produkter bliver således leveret uden plast i emballagen og samtidig bidrager de til store vand- og energibesparelser. Derfor rådgiver jeg altid mine kunder til at tænke bæredygtigt ved valg af sanitetsprodukter, idet de rette valg kan hjælpe klimaet”, fastslår Jesper Stenmose.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn