Klimavenligere ovn til sanitetskeramik lanceret

Roca Group, der hører til blandt verdens førende inden for design og produktion af badeværelsesmøbler, har investeret i verdens første elektriske tunnelovn til sanitetsartikler. Det sker på Laufen-fabrikken i Østrig i et forsøg på at dekarbonisere den energi- og kulstofintensive produktion af keramiske varer.

Den elektriske tunnelovn skal nedbringe CO2-udledningen ved fremstilling af sanitetsartikler for Roca Group, der bl.a. ejer Laufen.. Foto: Roca Group

Roca Group er gået sammen med Keramischer Ofenbau, der hører til blandt verdens teknologiske ledere inden for fremstilling af keramiske ovne.

Efter to års udvikling har den første elektriske tunnelovn til sanitetsartikler med succes startet produktionen af komplekse keramiske produkter i Gmunden i Østrig.

Laufen-anlægget, som allerede er drevet af elektricitet fra vedvarende energikilder, blev valgt som det første sted til implementeringen af denne nye teknologi.

Det skyldes, at anlægget er særligt velegnet til fremstilling af de nyeste produkter af høj kvalitet. Den elektriske ovns innovation er allerede blevet godkendt af Den Europæiske Patentmyndighed, skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

"Vi har et langsigtet mål om at dekarbonisere vores aktiviteter, og vi har arbejdet hårdt på at finde løsninger, der kan hjælpe os med at opnå dette. Dette nye partnerskab på tværs af grænser hjælper os ikke kun på vej mod net-zero, men er også et klart skridt fremad for industrien som helhed,” udtaler Albert Magrans, der er  CEO hos Roca Group .

Da ovnen ifølge producenten er yderst effektiv, dekarboniseret og automatiseret, giver den et værdifuldt alternativ til konventionel produktion, der er afhængig af fossile brændstoffer.

“Det er en vigtig milepæl som sikrer, at Gmunden bliver verdens første net-zero sanitetsproduktionsanlæg i 2024,” hedder det i pressemeddelelsen.

-emte

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle