Kom de ulækre skoletoiletter til livs

Nyt katalog fra Aarhus Kommune præsenterer en række anbefalinger til, hvordan skoler kan sikre høj værdi af investeringer i nye skoletoiletter. Kataloget tager udgangspunkt i et pilotprojekt på tre skoler, hvor man bl.a. har installeret en 360 graders løsning til forbedring af skoletoiletter udviklet af IWI Technology med berøringsfri toiletter og armaturer fra Grohe.

Holme Skole er én af de projekter, der er omfattet af projektet. PR-foto..

I samarbejde med Dansk Center for Undervisningsmiljø har Aarhus Kommune netop præsenteret erfaringerne fra et omfattende pilotprojekt på tre skoler i kommunen.

Projektet har fokus på at komme ulækre skoletoiletter til livs ved at udvikle løsninger og metoder, der øger elevernes lyst til at bruge skolernes toiletter.

Målet er, at det skal være helt naturligt for alle elever at benytte skolernes toiletter, så kendte problemer som sygefravær, utilpashed, mistrivsel og koncentrationsbesvær, minimeres.

”Pilotprojektet viser, at rene og trygge toiletter - i kombination med undervisning i adfærd og målrettet arbejde med børnenes mentale og psykologiske barrierer - er grundstenene til bedre toiletvaner og dermed tilfredshed hos skoleeleverne. Ved at dele vores erfaringer med skoler i hele landet håber jeg på, at øge den generelle opmærksomhed på problemstillingen med elevernes utilfredshed med skoletoiletter samtidig med, at det kan blive mere kendt, at der faktisk findes effektive løsninger, der kan afhjælpe problemerne”, siger Fiona Rubens Stenderup, proces- og projektleder, Børn og Unge, Aarhus Kommune.

Sensorstyret og kontaktløs betjening
Pilotprojektet, der er udformet af ProcessArkitekter Aarhus, omfatter blandet andet installation af en 360 graders løsning til forbedring af skoletoiletter udviklet af IWI Technology med berøringsfrie toiletter og armaturer fra Grohe.

Løsningen er modulopbygget med integrerede adfærdsmæssige “nudges”. Den håndfri betjening i kombination med en indikator for, hvor længe hænderne skal vaskes, hjælper eleverne med at opnå optimal hygiejne.

Læs også: Adfærdsdesignede skoletoiletter skal sikre bedre hygiejne

Løsningen lever dermed op til Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger til hygiejne, der nu direkte omfatter et skift til sensorstyret og kontaktløs betjening af f.eks. vandhaner.

“Skolebørn har særlig travlt med at komme ud og lege videre i frikvarteret og glemmer helt naturligt den lille, men vigtige ting at "trække ud”. Og dermed har den næste elev ikke lyst til at bruge toilettet. At både håndvaskarmatur og skyl i toilet kan foregå berøringsfrit, reducerer smitte mellem brugere”, siger Lars Forsberg, Partner i IWI Technology, og fortsætter:

”De berøringsfrie løsninger er ikke bare optimale for hygiejnen, men er også godt for miljøet på grund af et reduceret vandforbrug, hvilket vi også lægger stor vægt på”.

Erfaringer med nye skoletoiletter
Erfaringer og anbefalinger opsamlet igennem pilotprojektet på Sølystskolen, Holme Skole og Skovvangskolen i Aarhus Kommune viser med hensyn til etablering af nye toiletter blandt, at:

  • Automatisk skyl mindsker risikoen for at børnene glemmer at trække ud efter sig, hvilket har stor effekt på tilfredsheden med toiletterne, fordi børnene ikke kommer ud til et toilet, hvor der ikke er skyllet ud efter forrige bruger.
  • Håndfri armaturer optimerer hygiejneforhold og letter rengøring
  • Der er gjort gode erfaringer med et fuldintegreret modul, hvor vask, armatur, sæbedispenser, papirhåndklæder og papirkurv alle er samlet i ét møbel, hvorved uhensigtsmæssige bevægelser imellem disse stationer undgås. Dermed minimeres spildt vand, som fejlagtig opfattes som urin, og papir på gulvet.
  • Væghængte toiletter minimerer rengøringsflader og gør rengøring af gulvet lettere.

- HCL

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

29.05.2024Installator.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

28.05.2024Installator.dk

Industrinetværk nærmer sig 100 medlemmer

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn

RIB Software
Uddannelse
Ønsker du at blive IKT-leder? Så tilmeld dig uddannelsen i Aarhus allerede nu!

BLC’s næste IKT-leder uddannelse i år er lige om hjørnet, og du kan stadig nå at tilmelde dig.

Dato

10.06.2024

Tid

08:00

Sted

Helnan Marselis Hotel