Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte 'Værdikæde-tjek', som for eksempel kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer i arbejdet med at minimere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Foto: Closing Loops

”Closing Loops gør, at vi kan sætte yderligere fart på vores byggesystem og forretningsudvikling gennem langvarige og cirkulære partnerskaber”. 
Sådan siger Co-founder og arkitekt Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, som er i fuld gang med et værdikædesamarbejde med fire andre virksomheder.

Sammen vil de levere en systemløsning af et fuldt cirkulært og lav-CO2 byggeri. Partnerne er en del af foreløbig 26 værdikædesamarbejder i Closing Loops, der på tværs af brancher og værdikæder udvikler cirkulære løsninger, som reducerer virksomheders ressourceforbrug og affaldsmængder. Indsatsen er en del af, at Danmark opnår de opstillede klimamål for 2030.​ Der arbejdes derfor med nogle af de brancher, som belaster miljøet allermest – blandt andet byggeri, tekstil og fødevarer.

Men et samarbejde på tværs af værdikæden er komplekst, og derfor lancerer Closing Loops nu korte Værdikæde-tjek på 2-4 måneder. Her kan virksomheder få afklaret nogle af de muligheder og udfordringer, som er knyttet til netop deres planer om at udvikle cirkulære løsninger, produkter og services. 

”Der var stor rift om pladserne, da vi i 2023 igangsatte de første 26 værdikædesamarbejder. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde Værdikæde-tjek, hvor virksomheder hurtigt kan afklare, hvordan de kommer videre med cirkulært værdikædesamarbejde. Senere kan virksomhederne søge ind på et af de store værdikædesamarbejder, som vi udbyder igen til efteråret. Dermed kan mange virksomheder nu få et hurtigt indblik i deres cirkulære muligheder. For en virksomhed kan ikke håndtere dette på egen hånd – det kræver samarbejde at udvikle cirkulære løsninger, fordi værdikæder går på tværs af brancher”, siger Kathrine Lykke Kirk, Programleder hos Food & Bio Cluster Denmark. 

Læs også: Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

Hos Home.Earth bakker Kasper Guldager Jensen op om, at Closing Loops er oplagt at søge støtte hos på vejen mod en cirkulær forretning:

”Vi har fået en kanon god sparring på fondsregler og formalia, og det har reduceret vores tid brugt på projektmæssige teknikaliteter. Helt konkret betyder det, at vi kan fokusere på det, vi er gode til; at drive cirkulær udvikling i samarbejde med vores partnere”.

/ PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle