Lærlingefest på installatørområdet, mens det kniber i industrien

Nye praktikpladstal viser en markant vækst i antallet af indgåede lærlingeaftaler i ikke mindst de danske installationsvirksomheder. Men der er store brancheforskelle indenfor metaluddannelserne.

Væksten i indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen og i den øvrige del af bygge- og anlægsbranchen er på 8,1 procent. Foto: Arkiv..

Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at installationsbranchen de første 11 måneder i 2020 indgik hele 13,7 procent flere uddannelsesaftaler end i samme periode året før.

”Det er ganske enkelt en imponerende udvikling, som bare understreger den positive effekt af sidste års lærlingepakke. Den har været med til både at give virksomhederne det nødvendige incitament til ikke bare at fastholde de lærlinge, man allerede havde, men også at åbne op for flere lærlinge. Samtidig har det givet lærlingene tryghed for, at de kan gennemføre deres uddannelse”, siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne til en pressemeddelelse hos TEKNIQ ARBEJDSGIVERNE.

Hun påpeger, at en del af forklaringen på den store vækst findes i de korte uddannelsesaftaler, der er blevet konverteret til ordinære aftaler. På den måde sikres lærlingene, at de har en praktikplads under hele uddannelsen, hvilket er præcis den udvikling, som Tina Voldby havde håbet på.

Væksten i indgåede uddannelsesaftaler i installationsbranchen og i den øvrige del af bygge- og anlægsbranchen er på 8,1 procent.

Metalbranchen halter

Det kniber dog stadig for metalbranchen at få vendt udviklingen i antallet af nye uddannelsesaftaler. Nye tal viser for de fleste uddannelsers vedkommende et fald de første 11 måneder i 2020 i forhold til samme periode året før.

”Det er ikke overraskende, at udviklingen er, som den er, med tanke på den usikkerhed mange virksomheder i metalbranchen har været ramt af i forbindelse med coronakrisen. Men vi kan også se, at der er enorme udsving indenfor de forskellige brancher”, siger Tina Voldby.

Tallene viser et fald i antallet af indgåede uddannelsesaftaler hos både smede (-1,8 procent), industriteknikere (-7,5 procent) og skibsmontører (-15,6 procent), mens der er en stigning på hele 13,7 procent hos entreprenør- og landbrugsmekanikere.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle