Dansk Fjernvarme: Lad skifergassen ligge

Det er vedtaget fra politisk side, at fossile brændsler er fortid i dansk el- og varmeforsyning om mindre end 23 år. Derfor skal vi ikke bruge flere ressourcer på at lede efter nye måder at udvinde fossile brændsler som eksempelvis skifergas, skriver formanden for Dansk Fjernvarme i et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende.

Jagten på skifergas er uden nytte, mener formanden for Dansk Fjernvarme, da vi om 23 år alligevel ikke kan anvende fossile brændsler i Danmark. Foto: Photos.com.

I et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende skriver formand for Dansk Fjernvarme, Uffe Bro, at jagten på skifergasser og andre fossile brændsler er uden nytte.

Det skyldes, at fossile brændsler om mindre end 23 år er fortid i dansk el- og varmeforsyning på grund af det energipolitiske forlig, som slår fast, at det fra 2035 er slut med fossile brændsler som kul, olie og naturgas i el- og varmeforsyning.

"23 år er en ganske kort tidshorisont, når man taler energi. Meget kort endda," skriver han i debatindlægget og fortsætter:

"At der måske, måske ikke ligger skifergas under den nordjyske og sjællandske muld skal ikke få dollartegnene til at lyse i danske politikeres øjne. Lad det ligge, hvor det er. Brug i stedet ressourcerne på at finde de vedvarende energikilder, vi om blot få år skal læne os op ad for at holde varmen og få lys i lampen."

Slut med bureaukratiske hindringer
I debatindlægget skriver Uffe Bro, at i stedet for at anvendes penge fra Nordsøfonden til at jagte skifergas, bør ressourcerne fra politisk side anvendes til at udvikle vedvarende energikilder og fjerne bureaukratiske stopklodser.

”I det hele taget skal vi have ændret alle de bureaukratiske hindringer, som med tiden er skabt, og som nu betyder, at fossile brændsler i mange tilfælde direkte spænder ben for vedvarende energi. Det er eksempelvis de bindinger til at bruge naturgas, som mange fjernvarmeværker er underlagt. Og det gælder de muligheder for at forsinke eller forhindre en udskiftning af et nedslidt naturgasmotoranlæg til noget grønnere som solvarme eller biomasse-anlæg, naturgasselskaberne har i dag – og gør brug af i rigt mål,” skriver han i debatindlægget.

- OWG

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning