Ledige inspireres til faglærte uddannelser

Når dagpengesatsen hæves til 110 procent på udvalgte uddannelser, vil flere ledige søge derhen. Det er positivt, så længe listen afspejler arbejdsmarkedets behov.

Det er glædeligt, at regeringen nu vil gøre det til en permanent mulighed for ledige at tage en faglært uddannelse til 110 procent af dagpengesatsen, mener Dansk Metal. Foto: 123rf.com..

Det er glædeligt, at regeringen nu vil gøre det til en permanent mulighed for ledige at tage en faglært uddannelse til 110 procent af dagpengesatsen. Det siger hovedkasserer i Dansk Metal, John Larsen.

”Vi har i Dansk Metal længe arbejdet for at gøre den her ordning permanent, og derfor glæder vi os selvfølgelig over, at det kommer til at stå i finansloven. Positivlisten hjælper både de ledige og samfundet, fordi det får folk i jobs, mens vi samtidig får uddannet flere til de stillinger, som alt for mange steder slås forgæves op”, siger John Larsen.

Positivlisten består af en række udvalgte uddannelser, hvor der enten er stor mangel på arbejdskraft, eller som hjælper til den grønne omstilling. En af uddannelserne på positivlisten er industritekniker, mens det også er muligt at blive smed.
Det ærgrer dog John Larsen, at den fulde uddannelse som klejnsmed er taget af listen, ligesom det heller ikke for fremtiden er muligt at blive køle- eller automatiktekniker med forhøjet dagpengesats.

Læs også: Forældet kultur står i vejen for rekruttering

”Det her er helt essentielle uddannelser, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling. Uden klejnsmede bliver der ikke sat vindmøller op, og uden køleteknikere kan vi godt vinke farvel til varmepumperne. Det er virkelig ærgerligt, at regeringen ikke har ladet så vigtige uddannelser fortsætte med at stå på positivlisten”, siger John Larsen.

”Det er vigtigt, at positivlisten udvider antallet af erhvervsuddannelser, så det afspejler arbejdsmarkedets behov”, afslutter John Larsen.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle