Leverandører styrker erhvervsuddannelserne

Både erhvervsskoler og TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser GROHEs nyetablerede træningscenter velkomment som et vigtigt supplement til skolernes VVS-energispecialist uddannelse.

Både erhvervsskoler og TEKNIQ Arbejdsgiverne hilser GROHEs nyetablerede træningscenter velkomment som et vigtigt supplement til skolernes VVS-energispecialist uddannelse. Her besøger 32 lærlinge og lærere fra Energispecialist- og Installationstekniker uddannelserne på Gladsaxe TEC centrets faciliteter. Foto: Grohe..

GROHEs nye træningscenter i Brøndby er kommet godt fra start og er blevet mødt med stor interesse fra erhvervsskoler med VVS-uddannelserne på skemaet. Træningscentret, der indeholder de nyeste avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmaterialer, har vist sig at være det ønskede supplement til uddannelsesinstitutionerne, der ofte kritiseres for mangel på ordentligt værktøj og tidssvarende teknologier. Det blev blandt andet dokumenteret, da 32 lærlinge og lærere fra Energispecialist- og Installationstekniker uddannelserne på Gladsaxe TEC forleden blev præsenteret for centrets faciliteter. Underviser på VVS-afdelingen Ture Hagstrøm siger:

”Centret kan tilbyde vores elever en række muligheder, som vi ikke selv kan på skolen. Det drejer sig blandt andet om muligheden for at se og arbejde med nye og avancerede produkter, hvilket er vigtigt, da udviklingen med bæredygtige og innovative teknologier går meget stærkt i branchen for øjeblikket. Samtidig er det en stor fordel, at eleverne her har mulighed for at blive undervist i komplette vandinstallationer – også bag installationerne”.

Gør en god uddannelse endnu bedre
Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne peger underdirektør Tina Voldby på vigtigheden i et tæt samarbejde mellem skoler og branchens leverandører og grossister som afgørende for, at eleverne kan få det optimale udbytte af uddannelsen. Hun siger:

”Vi opfordrer altid skolerne til at inddrage branchens leverandører og grossister i undervisningen for at sikre eleverne styrket adgang til kommercielle kompetencer og den seneste teknologiske udvikling og viden i branchen. Det kan ske ved at invitere repræsentanter fra virksomhederne til at gæsteundervise på skolerne eller ved at tage på besøg ude hos virksomhederne. Ud over en styrket undervisning giver det også eleverne mulighed for at lære branchen og deres kommende samarbejdspartnere bedre at kende. Så det er et vigtigt initiativ, GROHE har taget ved at etablere et moderne undervisningsmiljø og træningscenter”.

Læs også: Studenter har brug for hjælp til at finde vej til erhvervsuddannelser

”VVS-Energispecialist uddannelsen er efter en mangeårig målrettet indsats for at styrke og brande uddannelsen blevet en så stor succes, at den som en af de eneste erhvervsuddannelser fortsat har et stigende optag. Den har mere end fordoblet antallet af uddannelsesaftaler over de seneste 5 år. Men for at fastholde denne succes er det vigtigt, at uddannelsen konstant er opdateret og attraktiv for de unge. Og det kan muligheden for at inddrage et anderledes læringsmilø og nye undervisningsfaciliteter medvirke til”, fastslår Tina Voldby

Glad for den store interesse
Træningscentrets daglige leder, Product Trainer Ivan Pujic er tilfreds med centrets første måneder, hvor der har været et så stort rykind af interesserede, at centret stort set er fuldt booket resten af året.

”Som et af de førende brands på sanitetsmarkedet føler vi et stort ansvar for at medvirke til at afhjælpe manglen på kvalificerede unge i branchen. Så vi er meget glade for den store interesse fra både studerende og lærere for at se, hvad VVS-faget kan tilbyde de unge både under uddannelsen og i et efterfølgende job med mulighed for at få stor indflydelse på den grønne omstilling”.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00