Månedens udfordring: Rutineret hold springer ud som startup

Leverandør af sensorer til industri og maskinbyggere Telemecanique Sensors bliver nu en stand-alone virksomhed med et hold, der skal servicere det nordiske og baltiske marked. Virksomheden har mange års erfaring med mekaniske og elektroniske sensorer som en del af Schneider Electric. ”Nu skal vi agere som en startup. Det bliver vildt spændende”, fortæller Christian Balle.

”Efterspørgslen for sensorer bliver drevet af behov for at reducere lønudgifter, sænke energiforbrug og forbedre forebyggende vedligehold. Vi automatiserer på livet løs og bygger intelligens i alle former for produkter, løsninger og anlæg. Det kræver masser af sensorer af alle mulige typer”, fortæller Christian Balle. Foto: Telemanique Sensors..

Markedet for sensorer var ifølge Telemecanique Sensor 5.2 milliarder euro i 2022, og i 2027 vil det være vokset til 8.8 milliarder euro, hvilket giver en vækst på 9 procent. Vi lever nemlig i et samfund, hvor mængden af sensorer bare stiger og stiger. Der er sensorer overalt i både industri og bygninger.

”Efterspørgslen for sensorer bliver drevet af behov for at reducere lønudgifter, sænke energiforbrug og forbedre forebyggende vedligehold. Vi automatiserer på livet løs og bygger intelligens i alle former for produkter, løsninger og anlæg. Det kræver masser af sensorer af alle mulige typer”, fortæller Christian Balle.

Læs også: Månedens udfordring: Udbudsjura spænder ben for grøn omstilling

Kombinerer erfaring og startup-energi
Han er direktør for Telemecanique Sensors’ nordiske og baltiske afdeling, som i mange år har opereret under giganten Schneider Electrics vinger. ”Vi har i mange år nydt godt af alle mulige former for forretningsstøtte fra Schneiders side, og det har været godt. Men nu har Schneider og den globale Taiwan-baserede elektronik-virksomhed Yageo indgået et ’letter of intent’ om, at Yageo opkøber Telemanique Sensors for knap 5 milliarder kroner”. Yageo er verdens tredjestørste producent af såkaldt passive komponenter i verden (modstande, kondensatorer og induktorer, red.).

Om Christian Balle

• Aktuel position: Northern Europe Cluster Leader, Telemecanique Sensors.
• Uddannelse: Elinstallatør og MBA fra Probana Business School.
• Erhvervserfaring: Mange års erfaring med sensorer, elektronik og automation fra Schneider Electric, Omron Electronics og Seelen (i dag Qubiqa).

”Det er vi glade for. Vi er allerede flyttet ud i nye lokaler i Glostrup og er fuld gang med at udvikle vores forretning, så vi kan stå på egne ben. Vi får nemlig frie rammer til at operere som en stand-alone virksomhed og selvstændigt brand i Norden og Baltikum”, fortæller Christian Balle, der oprindelig er uddannet elinstallatør.

Fastholder arbejdspladser i Norden
”Det giver os en unik mulighed for at skalere og reorganisere den nordiske forretning, der i dag består af 18 ansatte, og for blot to år siden kun halvt så mange. Vi er stolt af den måde, som Telemecanique Sensors i Norden har undgået at flytte arbejdspladser ud af landet og i stedet nu får mulighed for at opskalere. Det betyder for eksempel et nyt lokalt kundecenter i Norden med højtspecialiserede kompetencer”.

Læs også: Månedens udfordring: Den faglige stolthed halter

Han fremhæver, at sensorteknologien er i hastig udvikling, og at virksomheden er en del af en branche, hvor der ikke er plads til langsomme og træge processer.

”Telemecanique Sensors skal konstant være opdateret med de nyeste teknologiske trends, og med opkøbet kommer der øgede ressourcer til forskning og udvikling, hvilket jeg ser som en lovende mulighed”.

Inwave ApS

Sponseret

Energibesparende udendørsbelysning i alment lejlighedskompleks

SystemHouse Solutions AB

Sponseret

Digitaliser dit besøgs flow

Mere fra...

29.11.2023Installator.dk

Elinstallatør oplærer kunderne til gør-det-selv

29.11.2023Installator.dk

Kunstig intelligens skal sikre lav-temperatur fjernvarme i etageboliger

28.11.2023Installator.dk

Fjernvarmen buldrer frem – men der stilles krav til leverandørerne

28.11.2023Installator.dk

Klimavenligere ovn til sanitetskeramik lanceret

28.11.2023Installator.dk

Opkøbsbølge ruller i installationsbranchen

28.11.2023Installator.dk

Udfordringen: Fortsat vækst skal gå hånd i hånd med høj tilfredshed

27.11.2023Installator.dk

Staten skruer ned: Ladeinfrastrukturen overhaler forventningerne

27.11.2023Installator.dk

EU´s Innovationsfond klar til at uddele 4,8 mia. euro

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for højspændingsanlæg hos Banedanmark

Vil du have ansvaret for tilsyn med højspændingsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift? Så er du måske vores nye kollega!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

17.12.2023

Banedanmark

Sikringsmedarbejdere søges til Sikring Øst

Er du bidt af jernbaneteknik, og vil du være med til at sikre en grøn infrastruktur og tog til tiden?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Gustav Klauke GmbH

Intern kundeservicemedarbejder med elteknisk baggrund eller kendskab

Klauke, som er en del af Emerson Global Professional Tools, søger en intern kundeservicemedarbejder, der kan supportere salgs- og marketingaktiviteterne i Skandinavien.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en dedikeret og systematisk kollega til Produktionsteknisk afdeling

Leder du efter et deltidsjob, hvor du får glæde af det kollegiale fællesskab og samtidig mulighed for at bruge dine tekniske kompetencer? Så har vi her en mulighed for et spændende job!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en passioneret SEO- og webspecialist til vores marketingafdeling

Er du en passioneret marketingprofil med særlig interesse for de digitale kanaler, og motiveres du af at se en målbar effekt af teamets marketingtiltag? Så er du måske vores kommende kollega i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Condair A/S

Vi søger en rådgivende salgsingeniør med fokus på indeklima

Kan du både sælge tekniske produkter og samtidig være i øjenhøjde med dine kunder? Trives du med at have en afvekslende hverdag, hvor du både besøger kunder og samtidig er på kontoret for at rådgive i tekniske produkter? Har du erfaring fra ventilations- eller VVS-branchen?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Elsikkerhed.dk
Kursus
Åbent kursus i Spændingskvalitet

Et kursus i Spændingskvalitet fra ELsikkerhed sikrer større viden om hvordan du måler og undgår harmonisk forvrængning og dermed sikrer en høj spændingskvalitet for at beskytte værdifuldt elektronisk udstyr.

Dato

30.11.2023

Sted

Herning

Danvak
Kursus
BR18, brandsikring, krav og løsninger – Aarhus

Bliv skarp på BR18’s brandkrav og få en gennemgang af certificerede rådgiveres funktion og konsekvens for rådgivere, byggeledere, installatører m.fl.

Dato

05.12.2023

Tid

08:00

Sted

Horisont Hotel & Konference, Agro Food Park 10, 8200 Aarhus N

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VVS: FAGLIGT ANSVARLIG TIL DELAUTORISATIONS-OMRÅDET I BOLIGER (VDBO)

Vil du være fagligt ansvarlig i din virksomhed indenfor vand og afløbsinstallationer i boliger? Tag din delautorisationsprøve på KEA.

Dato

08.12.2023

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Køleanlæg og varmepumper

Køle- og varmepumpeanlæg er en stor del af de udfordringer, som bygge-, industri- og fjernvarmesektoren møder i forbindelse med den grønne omstilling i forhold til vedvarende energi

Dato

30.01.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
VARMEPUMPER - VE-INSTALLATØR

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Tid

08:30

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia