Månedens udfordring: Rutineret hold springer ud som startup

Leverandør af sensorer til industri og maskinbyggere Telemecanique Sensors bliver nu en stand-alone virksomhed med et hold, der skal servicere det nordiske og baltiske marked. Virksomheden har mange års erfaring med mekaniske og elektroniske sensorer som en del af Schneider Electric. ”Nu skal vi agere som en startup. Det bliver vildt spændende”, fortæller Christian Balle.

”Efterspørgslen for sensorer bliver drevet af behov for at reducere lønudgifter, sænke energiforbrug og forbedre forebyggende vedligehold. Vi automatiserer på livet løs og bygger intelligens i alle former for produkter, løsninger og anlæg. Det kræver masser af sensorer af alle mulige typer”, fortæller Christian Balle. Foto: Telemanique Sensors..

Markedet for sensorer var ifølge Telemecanique Sensor 5.2 milliarder euro i 2022, og i 2027 vil det være vokset til 8.8 milliarder euro, hvilket giver en vækst på 9 procent. Vi lever nemlig i et samfund, hvor mængden af sensorer bare stiger og stiger. Der er sensorer overalt i både industri og bygninger.

”Efterspørgslen for sensorer bliver drevet af behov for at reducere lønudgifter, sænke energiforbrug og forbedre forebyggende vedligehold. Vi automatiserer på livet løs og bygger intelligens i alle former for produkter, løsninger og anlæg. Det kræver masser af sensorer af alle mulige typer”, fortæller Christian Balle.

Læs også: Månedens udfordring: Udbudsjura spænder ben for grøn omstilling

Kombinerer erfaring og startup-energi
Han er direktør for Telemecanique Sensors’ nordiske og baltiske afdeling, som i mange år har opereret under giganten Schneider Electrics vinger. ”Vi har i mange år nydt godt af alle mulige former for forretningsstøtte fra Schneiders side, og det har været godt. Men nu har Schneider og den globale Taiwan-baserede elektronik-virksomhed Yageo indgået et ’letter of intent’ om, at Yageo opkøber Telemanique Sensors for knap 5 milliarder kroner”. Yageo er verdens tredjestørste producent af såkaldt passive komponenter i verden (modstande, kondensatorer og induktorer, red.).

Om Christian Balle

• Aktuel position: Northern Europe Cluster Leader, Telemecanique Sensors.
• Uddannelse: Elinstallatør og MBA fra Probana Business School.
• Erhvervserfaring: Mange års erfaring med sensorer, elektronik og automation fra Schneider Electric, Omron Electronics og Seelen (i dag Qubiqa).

”Det er vi glade for. Vi er allerede flyttet ud i nye lokaler i Glostrup og er fuld gang med at udvikle vores forretning, så vi kan stå på egne ben. Vi får nemlig frie rammer til at operere som en stand-alone virksomhed og selvstændigt brand i Norden og Baltikum”, fortæller Christian Balle, der oprindelig er uddannet elinstallatør.

Fastholder arbejdspladser i Norden
”Det giver os en unik mulighed for at skalere og reorganisere den nordiske forretning, der i dag består af 18 ansatte, og for blot to år siden kun halvt så mange. Vi er stolt af den måde, som Telemecanique Sensors i Norden har undgået at flytte arbejdspladser ud af landet og i stedet nu får mulighed for at opskalere. Det betyder for eksempel et nyt lokalt kundecenter i Norden med højtspecialiserede kompetencer”.

Læs også: Månedens udfordring: Den faglige stolthed halter

Han fremhæver, at sensorteknologien er i hastig udvikling, og at virksomheden er en del af en branche, hvor der ikke er plads til langsomme og træge processer.

”Telemecanique Sensors skal konstant være opdateret med de nyeste teknologiske trends, og med opkøbet kommer der øgede ressourcer til forskning og udvikling, hvilket jeg ser som en lovende mulighed”.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

20.02.2024Installator.dk

Gigantisk fagmesse for lys og bygnings-service teknologi åbner i Frankfurt

14.02.2024RIB Software

Sponseret

Se vores nye webinarer for 2024 her!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00