Mangel på fugtstyring er "risky business”

Klimastyring er en kompleks størrelse, og både når det gælder produktion og opbevaring af produkter, er det ofte ikke temperaturen men luftfugtigheden, der er det mest problematiske element.

Bortset fra væsker så er langt de fleste råvarer og færdigvarer ikke specielt følsomme over for temperaturen. Til gengæld er luftfugtigheden og især dens naturlige store udsving, den faktor, der oftest skaber problemer med oplagring, produktionskapacitet og kvalitet. Problemer, der ofte har store økonomiske konsekvenser og som med den rette klimaløsning, er mulige at undgå.

KOMPLET LØSNING TIL KRÆVENDE KLIMAKRAV I PRODUKTION OG LAGRE

Munters’ systemløsninger er ideelle løsninger til f.eks. lagre og arkiver, der opbevarer dokumenter, museumsgenstande og film, der kan have behov for, at der i vinterperioden befugtes for at forhindre statisk elektricitet og for voldsom udtørring. I produktionsvirksomheder ses de meget strenge klimakrav f.eks. i renrum og laboratorier, hvor en systemløsning fra Munters vil sikre et helt præcist styret klima, både hvad angår luftfugtighed og temperatur. Hvor man tidligere måtte sammenbygge produkter fra forskellige leverandører omkring et affugtningsanlæg for også at kunne køle/varme og befugte, leverer Munters i dag komplette plug-and-play systemer. De såkaldte Plus-systemer kan omfatte moduler både til affugtning, befugtning, for/efter-køl/varme samt filtrering. Anlægget bygges sammen fra Munters’ egen fabrik og leveres som ét færdigt system, og dette ene anlæg kan sikre, at både luftfugtigheden og temperaturen holdes konstant og fuldstændig kontrolleret året rundt.

En Climatix-styring sikrer, at de ønskede konditioner opretholdes og systemet kan tilknyttes virksomhedens eksisterende BMS system, både hvad angår overvågning og ændring af parametre. Plus-systemerne arbejder med nominelle luftmængder fra 180 m³/h og helt op til ca. 60.000 m³/h.

FORDELE VED MUNTERS’ PLUS-SYSTEMER:

  • Styring af temperatur og fugtighed i ét og samme system
  • Yderst fleksibelt system - kombination af standardmoduler
  • Modulerende styring af regenereringsvarmeflade sikrer minimeret el-forbrug
  • Høj-kvalitet kabinet opfylder hygiejniske krav
  • Kompakt design - fælles bundramme - optager kun lidt plads og er nem at placere
  • Nem "plug & play"-installation
  • Passer til ISO-standard kanaler
  • Nem serviceadgang

Munters’ salgsingeniør kan på stedet designe det komplette Plus anlæg i et særligt software (Genesys-designprogram). Programmet genererer både driftsdata, PI-diagrammer, tegninger samt priser.

Se mere på www.munters.com/da

Mere fra...

26.08.2021Munters A/S

Sponseret

Munters DSS Pro: Tager affugtning til nye højder

09.12.2020Munters A/S

Sponseret

“Vores tørrerum er blevet vores PRALERUM!”

24.11.2020Munters A/S

Sponseret

Tredobbelt jubilæum hos Munters A/S

15.09.2020Munters A/S

Sponseret

Munters Flexline dampbefugtere løser indeklimaproblemer i kontorbygninger

07.05.2020Munters A/S

Sponseret

Mangel på fugtstyring er "risky business”

28.08.2019Munters A/S

Sponseret

Munters Plus-system muliggør stram klimastyring hos Xelia