Mindre træk og lavere energiforbrug i City2

Både kunder og medarbejdere i City2 har gennem en årrække været generet af træk i centeret. Med nye Teddington lufttæpper fra Venti på alle indgange er indeklimaet blevet markant bedre.

17.02.2014

Sponseret

Venti AS

City2 er opført i 1975 og er ét af landets største shopping centre. Centeret har godt 90 butikker, cafeer, fitnesscentre m.v. på tilsammen 92.000 m2. I 2014 omdannes 17.500 af de eksisterende kvadratmetre til Danmarks største outlet-center, Copenhagen Designer Outlet.

Anbefaling via netværk
City2’s projektleder Claus N. Hansen fra DEAS havde gennem længere tid været på udkig efter den rigtige løsning til både at forbedre indeklimaet i City2 og nedbringe energiforbruget.

”I den forbindelse var jeg i dialog med en kollega, som er driftschef i Amagercentret,” siger projektleder og civilingeniør Claus N. Hansen. ”Han fortalte om de effektive lufttæpper fra Teddington, som han med succes havde fået installeret i sit center, og efter jeg havde været ude og se tæpperne i drift, tog jeg kontakt til Venti for at høre nærmere om mulighederne i City2”.

Løsning til alle døre
Hos City2 havde man i samråd med Claus N. Hansen besluttet. at installere lufttæpper på alle 12 indgangsdøre til centeret for at få den bedste effekt. En beslutning som bakkes op af salgschef Christian Rothmann fra Venti som er rådgiver på løsningen til City2. ”Det giver klart den bedste effekt i centeret, at der lukkes effektivt af for kold luft udefra ved alle indgange,” siger han. ”Med lufttæpper på alle døre kan vi bedre styre, at den varme luft også holdes inde og dermed reducere energiforbruget.”

EVOLVENT system
Alle lufttæpper til City2 er med Teddingtons patenterede EVOLVENT ® dyse indblæsningssystem. Løsningen udnytter Venturi-princippet og effektmæssigt overgår det de traditionelle lufttæpper med indblæsning via lameller. Sammenlignet med et traditionelt lamelsystem kræves der betydeligt mindre luft og dermed mindre energi.

Effektiv levering
Det var et ønske fra City2 at første etape af installeringen af de nye lufttæpper skulle være færdig inden julehandlen for alvor startede 1. december 2012. Venti blev kontaktet ultimo oktober, og satte straks gang i processen omkring dimensionering og bestilling af lufttæpperne hos Teddington i Tyskland. Alt blev leveret og installeret i rette tid inden julehandlen. ”Det er godt at opleve, at en leverandør kan handle hurtigt, når det gælder,” siger Claus N. Hansen. ”Jeg har gennem hele processen haft et rigtigt godt samarbejde med Venti og er meget tilfreds med den måde, de har håndteret den lidt pressede situation.” 

God effekt
Samtidig har man hos City2 oplevet den positive effekt af de nye lufttæpper. ”Flere af de ansatte giver udtryk for, at trækgenerne er reduceret væsentligt, og løsningen er behagelig støjsvag,” siger Claus N. Hansen. ”Vi har også store forventninger til reducering af energiforbruget, hvilket vi dog ikke har præcise tal på endnu.” Beregninger fra Venti viser, det bliver omkring 160.000 kr. årligt.

08.09.2020Venti AS

Sponseret

Den rette indeklimaløsning sikrer energioptimeret drift og et godt arbejdsmiljø

25.08.2020Venti AS

Sponseret

Årsmøde i Dansk Svømmebadsteknisk Forening

22.07.2020Venti AS

Sponseret

BRANDSLUKNINGSMATERIEL AF HØJESTE KVALITET

15.07.2020Venti AS

Sponseret

NYT UDDANNELSESCAMPUS I HJERTET AF HORSENS

08.07.2020Venti AS

Sponseret

VENTI HONORERER DE UNIKKE KRAV FRA HOTEL ALSIK

18.05.2020Venti AS

Sponseret

Vallox 51K MV er en effektiv, støjsvag og pladsbesparende emhætte- og ventilationsløsning til små lejligheder