Googles smart home kommer til Danmark

Google-selskabet Nest er klar til at lancere overvågningskameraer og røgalarmer i Danmark, mens den intelligente varmestyrringstermostat må vente på sig.

Google-ejede Nest kommer til Danmark med sit udvalg af smarte løsninger til hjemmet. Det bliver dog uden flagskibsproduktet – den intelligente termostat. Foto: flickr/EE Image Database..

Den amerikanske virksomhed Nest kommer til Danmark med sit sortiment af Smart Home-løsninger, skriver Ingeniøren. Eller næsten hele sortimentet, for mens både intelligente overvågningskameraer og røgalarmer bliver lanceret til de danske forbrugere, bliver det ikke muligt at købe den termostat, der for seks år siden startede det hele for virksomheden.

Termostaten gør intelligent varmestyring i hjemmet mulig med blot én knap. Men lige så enkel den er at bruge, lige så kompleks er den at flytte med til de danske hjem.

”Vi lancerer ikke termostaten i denne omgang. Det skyldes, at der er forskellige varmesystemer i næsten hvert enkelt land. I Danmark regulerer man normalt temperaturen helt nede på radiatorniveau, måske fordi Danmark i Danfoss har en virksomhed, der er baseret på den tilgang”, siger Lionel Guicherd-Callin, europæisk direktør for Nest Labs, til Ingeniøren.

Nest arbejder på at få den intelligente termostat med til Danmark, men det er endnu for tidligt for Lionel Guicherd-Callin at sige noget om, hvor tæt det er på at lykkes.  

’Connected home’ uden menneskelig indblanding
Tankegangen bag Nests forskellige, smarte løsninger er blandt andet, at de skal være så brugervenlige som muligt. Det betyder eksempelvis, at overvågningskameraerne automatisk slår fra og til, afhængigt af om brugerne er hjemme eller ej. Og kameramodellem Nest Cam IQ udmærker sig yderligere ved at kunne genkende ansigter uden hjælp fra skyen.

”Hele ideen er at udvikle et ‘connected home’, der hjælper dig, uden du selv skal programmere. Når alt kommer til alt, skal det tage sig af de mennesker, der er i hjemmet”, siger Lionel Guicherd-Callin.

Læs også: Herning Vand nomineret til DI-pris for intelligente vandmålere

Nest er i dag ejet af Googles moderselskab, Alphabet, men det har ikke ændret ved brugernes ret til privatliv, understreger Lionel Guicherd-Callin:

”Vi ved, at privatliv er vigtigt for forbrugerne i Danmark. Hjemmet er et privat område. Det har været vores udgangspunkt fra begyndelsen, og det har Googles opkøb ikke ændret på”, siger Lionel Guicherd-Callin til Ingeniøren.

-CHM

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.05.2024Installator.dk

KNX har central rolle i fremtidens bæredygtige byggeri

14.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle