Ni produktkategorier får egne EPD’er på engelsk

Hansgrohe Group har nu engelske EPD’er klar for ni produktkategorier fra mærkerne AXOR og hansgrohe. EPD’erne oplyser om produkternes miljøpåvirkning i løbet af hele deres livscyklus: fra råstofudvinding over produktion og en mangeårig brugsfase til genanvendelse eller bortskaffelse.

Hansgrohe Group har nu engelske EPD’er klar for ni produktkategorier fra mærkerne AXOR og hansgrohe. De kan hentes i Rørforeningens database og på Hansgrohes hjemmeside. Foto: Hansgrohe..

Når man vælger Hansgrohe-produkter, er LCA-beregninger dermed let tilgængelige, så det er enkelt for bygherrer, arkitekter og designere at opfylde lovkravene om at dokumentere klimapåvirkningen af nybyggeri. Samtidig er dokumentationen vigtig i forbindelse med internationale miljøcertificeringer som BREEAM, LEED eller DGNB. EPD’erne kan hentes i Rørforeningens database og på Hansgrohes egen hjemmeside.

EPD’erne dækker cirka 1.400 af de mest solgte krom-produkter verden over fra mærkerne AXOR og hansgrohe. Produkter, der ligner hinanden, er blevet grupperet i ni såkaldte gennemsnits-EPD’er: Hovedbrusere, håndbrusere, bruserslanger, Showerpipes, håndvaskarmaturer, kar- og brusearmaturer, køkkenarmaturer, indbygningsdele og termostater. Miljøvaredeklarationerne informerer om gennemstrømningsmængder, vand- og energiforbrug, CO2-balance, oprindelse og sammensætning af materialer samt muligheder for genanvendelse. I alt præsenteres 35 miljøindikatorer.

Pioner inden for EPD’er
Hansgrohe har allerede en lang tradition for gennemsigtig kommunikation om produkternes bæredygtighed. I 2010 udarbejdede Hansgrohe de tyske ’PCR Product Category Rules’ for armaturer og brusere. Året efter offentliggjorde Hansgrohe deres første EPD i Tyskland for håndbruserne Crometta 85 og Croma 100.

”Informationerne i EPD’erne gør det muligt for arkitekter og bygherrer allerede i planlægningsprocessen at vælge de bedste egnede produkter set fra et bæredygtigt synspunkt. Med vores EPD’er, der er baseret på ISO 14025, bliver det fremover meget lettere at planlægge ud fra LCA-kriterier”. fortæller Rebecca Weigold, Head of Green Company, Hansgrohe SE.

Læs også: Friske branche-EPDer løfter kvaliteten af livscyklusberegninger

Alle EPD’erne er verificerede af Institut für Bauen und Umwelt e. V. (IBU), Berlin og er offentligt tilgængelige på IBU’s hjemmeside. De kan også hentes i Rørforeningens database og på Hansgrohes egen hjemmeside under det enkelte produkt på fanen Specifikationer under Downloads og Vejledninger. Det er planen løbende at udarbejde EPD’er for yderligere produktkategorier.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle