Nu kan regnvand kombineres med douche toilet

Det er nu lykkedes at udvikle en metode til at integrere regnvand i cisternen til skyl på douchetoilet samtidig med, at douchefunktionen fortsat er med brugsvand.

Den nyudviklede metode krævede hverken specialudviklede dele eller ombygning. Den kunne klares med eksisterende reservedele fra Geberit. Foto: FRIDAY..

Kan man bruge regnvand i et douche-toilet? Sådan lød en forespørgsel, som Jonas Bush, teknisk salgskonsulent i Geberit, fik tilbage i sommeren. Forespørgslen kom fra TN VVS, som var i gang med at totalrenovere en bevaringsværdig villa i Nordsjælland med design og bæredygtighed i topkvalitet som rettesnor.

”Jeg skal ærligt indrømme, at hverken jeg eller installatøren havde fået sådan en opgave før. Men vi var begge var ret vilde med tanken om at integrere en bæredygtig løsning som regnvand med douchetoiletter. Begge dele er noget, vi kommer til at se mere af i fremtiden, så selvfølgelig skulle vi finde en måde at kombinere de to ting på”, siger Jonas Bush. 

Mange års erfaringer måtte i spil

Villaen fik under ombygningen etableret en regnvandscisterne, og det var denne, som TN VVS i samarbejde med rådgiveren fra Geberit skulle integrere med brugsvand. Brugsvand anvendes på normal vis til både skyl og douchefunktion i Geberits AquaClean-toiletter. 

”Både vi og Jonas fra Geberit lagde hovederne i blød og fandt ud af, at det kunne lade sig gøre at have regnvand til skyl og brugsvand til douchefunktionen i en skjult installation ved at kombinere en almindelig stophane fra et omegastativ med et Sigma 112-stativ ”, forklarer Thomas Nielsen fra TN VVS, installatør på projektet. 

Den nyudviklede metode krævede hverken specialudviklede dele eller ombygning. Den kunne klares med eksisterende reservedele fra Geberit.

Fremtiden i projektet

I alt blev der i villaen i Nordsjælland installeret tre douchetoiletter med regnvand til skyl. Og Thomas Nielsen tror ikke, projektet bliver det sidste af sin slags:

”Med den efterspørgsel vi ser på douchetoiletter i øjeblikket, kombineret med et stadig større fokus på bæredygtighed i byggeriet, både håber og forventer jeg, at der vil komme flere opgaver som denne, og nu har vi metoden til nemt at løse dem”, slutter han. 

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

22.07.2024RIB Software

Sponseret

NYHED: Nyt RIB Projekt plugin til Revit!

19.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle