Ny EUX-elektrikeruddannelse er en praktikpladssucces

De studerende på EUX-elektrikeruddannelserne går lige gennem krisen, idet langt de fleste har fået praktikpladser. TEKNIQ ser det som et tegn på, at der er brug for EUX-uddannelsen og kompetencerne deraf.

Dørene har stået åbne hos landets elinstallatørvirksomheder for de første praktiksøgende elever på den nye EUX-elektrikeruddannelse.

39 ud af 42 elever har fået en praktikaftale med en virksomhed, og det kalder underdirektør i TEKNIQ Installatørernes Organisation Tina Voldby en praktik-pladssucces:

”Eleverne er som ventet blevet taget rigtig godt imod. Det skyldes dels, at det er fagligt stærke og meget motiverede elever, og dels at TEKNIQ i samarbejde med skolerne har informeret virksomhederne godt om de nye elevers kompetencer,” siger Tina Voldby i en pressemeddelelse.

Blandt andet har eleverne været i frivillig praktik i en til to uger hos virksomheder tidligt i deres uddannelsesforløb, hvilket har betydet, at eleverne kunne se faget an i praksis, ligesom virksomhederne kunne se en potentiel lærling an.

TEKNIQ: Brug for EUX
EUX-elektrikeruddannelsen adskiller sig fra en traditionel erhvervsuddannelse, idet uddannelsen kombinerer en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse. Det giver eleverne en helt anden profil.

Uddannelsen giver således direkte adgang til videregående uddannelser, som for eksempel ingeniør eller maskinmester. Når man tager EUX-elektrikeruddannelsen med installation som speciale tager den fire år og syv måneder.

”Der er brug for personer i installationsbranchen, som har hovedet såvel som hænderne skruet rigtigt på, og EUX-eleverne må i høj grad kunne leve op til begge dele,” siger Tina Voldby.

Kun tre elever mangler praktikplads
Selvom tre elever stadig mangler en praktikplads, forventer Tina Voldby, at det kun er et spørgsmål om tid, før alle elever er overgået fra skolepraktik til almen praktik.

”En af de resterende elever er allerede i en kort uddannelsesaftale, som formentlig bliver gjort permanent. Meldingen fra skolerne omkring de øvrige to elever er desuden, at de forventer, at det bliver muligt at finde en praktikplads relativt hurtigt,” siger Tina Voldby.

Hun tror på, at der bliver brug for flere kræfter på arbejdsmarkedet fremadrettet.

”EUX-elektrikeruddannelsen er på den måde et fremragende supplement til den traditionelle EUD-uddannelse, fordi den tiltrækker en anden målgruppe, som igen skal opfylde en anden rolle ude i virksomhederne,” siger Tina Voldby.

-KH

EUX-elever i praktik

EUX er et tilbud til eleverne i erhvervsuddannelserne, der også gerne vil have en gymnasial eksamen. 39 ud af 42 elever i almen praktik, 1 elev i kort uddannelsesaftale, 2 elever i skolepraktik.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde