Ny kampagne: Faglærte har grund til at være stolte

Arbejde er andet og mere end bare en løncheck. Og Danmarks faglærte har al mulig grund til at være stolte over det, de bidrager til samfundet med. Det er baggrunden for arbejdsgivere- og tageres nye kampagne “Værdi Hver Dag”.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne: “Arbejdsmarkedet tørster efter flere faglærte, og den udvikling vil tage til og i sidste ende sætte en prop i både økonomisk vækst og omstilling til et mere bæredygtigt samfund.". Foto: Tekniq Arbejdsgiverne

Elektrikere og vvs´ere har en afgørende betydning for bl.a. den grønne omstilling. De har grund til at ranke ryggen og være stolte, mener Tekniq Arbejdsgiverne, der er gået sammen med Dansk El-forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet om den nye kampagne, der gerne skal trække flere til fagene.

“Arbejdsmarkedet tørster efter flere faglærte, og den udvikling vil tage til og i sidste ende sætte en prop i både økonomisk vækst og omstilling til et mere bæredygtigt samfund. Vi sætter nu fokus på, at der er god grund til at være stolt som faglært og den værdi, man hver dag er med til at skabe. Forhåbentlig kan det sprede sig som ringe i vandet, inspirere flere og gøre op med fastlåste fordomme om det gode arbejdsliv,” siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.    

Manglen på faglærte vækker genklang på tværs. Kampagnen bliver derfor også bakket op af fagforbundene:    

“Som elektriker rider du forrest på den grønne bølge af elektrificering, der kun vokser sig større de kommende år med flere elbiler og færre fossile opvarmningskilder. Det mærker både borgerne og klimaet hver eneste dag, og det er værd at hejse flaget med faglig stolthed for,” siger Benny Yssing, forbundsformand i Dansk El-Forbund.

“Det er en bred palette af samfunds- og klimamæssige løsninger, som vores medlemmer hver dag bidrager til. Det gælder blandt andet bæredygtig boligopvarmning og et sundt indeklima. Derfor glæder det mig, at vi nu kan stå sammen på tværs og synliggøre den faglige stolthed, som alle i fagene fortjener,” siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.  

-emte

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle