Ny ladeboks sælges med ekspresfart

Det tog kun en halv time efter at overensstemmelseserklæringen for Easees nye lader, Charge Lite, var underskrevet, før firmaet foretog sit første salg.

I seks måneder har Easee i samarbejde med akkrediterede testhuse arbejdet på at teste og bevise deres tekniske løsninger. Nu er dokumentationen endelig klar, og salget er startet. Foto: Easee..

I seks måneder har Easee i samarbejde med akkrediterede testhuse arbejdet på at teste og bevise deres tekniske løsninger. Nu er dokumentationen endelig klar, og salget er startet.

”Vi har i alt modtaget ordrer på over 5000 ladere fordelt på Norge, Sverige, Danmark og Holland. Det er meget glædeligt, at dette sker på de markeder, hvor vi har haft det sværest de seneste måneder”, siger Easees salgsdirektør Stefan Dekker.

Charge Lite er nu lanceret i Sverige, Norge, Holland, Belgien, Danmark og Østrig. Det var den svenske installationsvirksomhed Efuel, der placerede de første ordrer af Lite. Efuel er en af Easees originale partnere, der har bidraget til firmaets vækst i Sverige og Danmark.

”Vi har ventet på dette produkt. Vi har fulgt processen, som Easee har haft med både myndigheder og testhuse, og har fuld tillid til, at alt er i orden. Vi er glade for igen at kunne tilbyde vores kunder et fantastisk og sikkert produkt - med en overensstemmelseserklæring, der er helt i orden”, siger Robert Rosenzweig, administrerende direktør for Efuel.

Charge Lite er det første produkt i Easees nye produktserie. I dag annoncerer firmaet tre nye ladestandere; Charge Lite for almindelige husholdninger, Charge Core med højere ladningshastighed for både husholdninger og fællesanlæg, og den MID-certificerede lader Charge Max. Core og Max bliver tilgængelige til salg i henholdsvis fjerde kvartal i år og første kvartal i 2024.

Produktdirektør i Easee, Caroline Vorpenes, har haft ansvaret for at få ladestanderen Charge Lite klar til markedet:
”Data og analyser fra 60 millioner opladninger og utallige input fra partnere, elektrikere og slutbrugere danner grundlag for udviklingen af denne produktserie. Hver ladestander har unikke egenskaber rettet mod forskellige målgrupper”, siger hun.

Produktlanceringen af Lite er meget vigtig for Easee, især i de lande, hvor salget af opladerne Home og Charge er blevet påvirket af det salgsforbud, som Elsäkerhetsverket indførte i Sverige i marts. I udviklingen af den nye produktserie har Easee taget hensyn til og ordnet alle de punkter, som myndighederne satte som betingelse for salgsforbudet - i samarbejde med akkrediterede testhuse som TÜV Rheinland og TÜV SÜD.

Et ofte diskuteret punkt, der førte til salgsforbudet af Home og Charge i Sverige, er Easees integrerede jordfejlbeskyttelse. Den samme løsning findes også i Lite, men denne gang har Easee erklæret overensstemmelse med den rigtige standard.

”Vi har bemærket, at der er usikkerhed omkring anvendelsen af standarden på nogle markeder og tager derfor højde for dette. Charge Lite kræver derfor en ekstern jordfejlafbryder type A, så vi opfylder kravene, som myndighederne i for eksempel Sverige tolker dem”, siger Vorpenes.

Easee fastholder stadig, at det er helt sikkert at bruge opladerne Home og Charge. Der er ikke indført et forbud mod brug i nogen lande, og Easee vil fortsat kæmpe for sagen i retten. Tilpasningen af Charge Lite, med krav om en ekstern jordfejlafbryder type A, ændrer ikke firmaets synspunkt om, at den integrerede jordfejlbeskyttelse er tilstrækkelig.

”Vi vil fortsætte dialogen med Elsäkerhetsverket for at nå til enighed om de allerede installeret opladere Home og Charge i Sverige. Vi har akkrediterede testhuse, der bekræfter, at løsningen er sikker, og vi vil fortsætte med at bygge på dokumentation og foretage endnu flere tests for at imødekomme myndighedernes krav”, siger Vorpenes.

Lokal kontrol af opladeren har været højt på ønskelisten hos mange Easee-brugere. Charge Lite vil have Bluetooth, hvilket betyder, at du nu blandt andet kan starte og stoppe opladning, tjekke opladningshastighed, og låse/låse op for opladningskablet uden at være forbundet til internettet. Desuden vil der også komme lokal OCPP, en velkendt standard, der tillader direkte styring fra tredjepart.

”Dette betyder, at slutbrugerne ikke længere er afhængige af Easees cloud-service for at kunne bruge opladeren”, siger Vorpenes.

Læs også: Danske Shoppingcentre etablerer 40 nye lynladere på Sjælland

Gennem de år hvor Easee opbyggede sig til at blive Europas største producent af ladere, har elektronikproducenten Norautron i Horten været en vigtig partner. Samarbejdet fortsætter nu med at gøre Charge Lite klar til salg. Norautron har allerede leveret 20.000 Charge Lite, og skal snart levere 30.000 mere.

”Vi er glade for, at Easee nu er klar med et nyt produkt på markedet, og er optimistiske for fremtiden. Det har været en udfordrende tid for begge parter, og nu er det befriende endelig at kunne fokusere på noget positivt”, siger Øivind Sætre, administrerende direktør i Norautron.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

18.06.2024Installator.dk

Borgere skal have andel af grøn gevinst

18.06.2024Installator.dk

Jobindex: Drop kravet om motiverede ansøgninger

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Herning/virtuelt

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

15.08.2024

Tid

13:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning