Nye cirkulationspumper har kæmpestort energipotentiale

Udskiftning af gamle cirkulationspumper med nye effektive modeller er lig med 200 millioner muligheder for at reducere energiforbrug og forbedre miljø. Eller det der svarer til at spare Portugals årlige energiforbrug. Det viser et studie udført af Grundfos, der også peger på, at pumperne er det tredje mest strømsugende apparat i private hjem.

"At erstatte en gammel cirkulationspumpe med en nyere, mere effektiv model er den mest effektive måde, hvorpå husstande kan forbedre deres energieffektivitet på en omkostningseffektiv måde”, fortæller Morten Bach Jensen. Foto: Grundfos..

Cirkulationspumper i centralvarmesystemer gemmer på intet mindre end 200 millioner muligheder for at forbedre den globale energieffektivitet. Udskiftning af gamle pumper med nyere, mere effektive modeller kan potentielt spare verden omkring 53,5TWh energi om året – hvilket svarer til Portugals årlige energiforbrug.

I gennemsnit udgør varmesystemer 60 procent af energiforbruget i et EU-hjem. Cirkulationspumper alene er det tredje mest strømforbrugende apparat i hjemmet - kun overgået af frysere og tørretumblere. En forbedring af effektiviteten i 200 millioner hjem vil derfor medføre store forbedringer både økonomisk og miljømæssigt.

34 millioner energifattige mennesker
Mange mennesker over hele verden kæmper i øjeblikket med at betale deres elregninger, og derfor er en reduktion af energiforbruget hårdt tiltrængt. Sidste år var mere end 34 millioner mennesker energifattige alene i Europa. Således viser en YouGov-rapport fra 2022, at tre ud af fire danskere var bekymrede over stigende energiregninger det sidste år, og 29 procent skruede ned for varmen som direkte følge af stigende energipriser.

Læs også: CO2-data er blevet en konkurrenceparameter

Energifattigdom medfører blandt andet, at mange mennesker ikke har råd til at skifte til elbiler, el-varmepumper og andre apparater, som medlemslandene i EU ellers har sat deres lid til i håbet om at opnå net-zero-emissioner inden 2050. Folk har brug for muligheden for at implementere øjeblikkelige og varige forbedringer uden at sprænge budgettet.

Om studiet

Studiet, der understøtter antagelsen om 200 millioner cirkulationspumper, blev udført internt af Grundfos. Studiet er lavet med udgangspunkt i en intern model og underbygges af virksomhedens salgs- og markedsdata. Man kan finde mere information om studiet på: 200millionpossibilities.comTilbagebetalingstid på ét år
Udskiftning af en cirkulationspumpe er en simpel proces for enhver installatør og et tiltag, der betaler sig selv tilbage inden for et år via reduceringen af energiforbruget.

Morten Bach Jensen, Divisions CEO hos Grundfos: "Vi skal hurtigst muligt adressere energiudfordringerne ved kilden og forbedre effektiviteten, så vi bedre kan håndtere efterspørgslen og mindske udsving i forsyningen. Der er flere muligheder for at drive energieffektivitet derhjemme og dermed reducere presset på både energiforsyningen og boligejernes økonomi. Men vi er nødt til at skabe opmærksomhed om de muligheder, der er tilgængelige”, fortæller han og supplerer:

"At erstatte en gammel cirkulationspumpe med en nyere, mere effektiv model er den mest effektive måde, hvorpå husstande kan forbedre deres energieffektivitet på en omkostningseffektiv måde. Det leverer både den umiddelbare og langsigtede virkning, som mange mennesker og planeten som helhed så desperat har brug for".

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om bæredygtighed april 2023

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

23.05.2024Installator.dk

Større rammer med energioptimerede løsninger venter

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle