Nye skoletoiletter er blevet et hit for eleverne

Rene og trygge skoletoiletter giver bedre toiletvaner og større tilfredshed hos skoleelever. Det viser installation af en ny 360-graders løsning til forbedring af skoletoiletterne på Skolecenter Hirtshals i Hjørring Kommune.

Rene og trygge skoletoiletter giver bedre toiletvaner og større tilfredshed hos skoleelever. Det viser installation af en ny 360-graders løsning til forbedring af skoletoiletterne på Skolecenter Hirtshals i Hjørring Kommune. Foto: Arkivfoto..

Skoletoiletterne for de yngste klasser på Skolecenter Hirtshals er blevet totalt moderniseret og opgraderet med en ny avanceret løsning, der har sikret børnene rene, trygge og brugervenlige faciliteter. Det har umiddelbart haft indflydelse på børnenes brug af toiletterne og dermed deres tilfredshed, trivsel og sundhed.

”De tidligere toiletter stod foran udskiftning, idet de var nedslidte, utidssvarende og uhensigtsmæssigt indrettede blandt andet uden en ordentlig adskillelse mellem toiletterne. Det gjorde det utrygt for børnene og vanskeligt at opretholde hygiejne og renlighed. Det resulterede i risiko for, at nogle børn undlod at gå på toilettet, når de skulle, hvilket er et kendt problem, der kan medføre alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser for eleverne”, fortæller driftsleder Hans Ørnbøl fra Skolecenter Hirtshals.

Erfaringer fra andre skoler
I research efter en ny løsning besøgte Hans Ørnbøl blandt andet Holme Skole. Skolen har tidligere fået installeret nye avancerede skoletoiletter. Udskiftningen er sket i forbindelse med et pilotprojekt på tre skoler i Aarhus Kommune med fokus på, hvordan skoler kan sikre høj værdi af investeringer i nye skoletoiletter.

”Den avancerede løsning på Holme Skole var imponerende, både funktionelt og designmæssigt, og derfor valgte vi den til udskiftningen af de foreløbig første seks toiletter og to urinaler på Skolecenter Hirtshals. Og vi kan allerede se de positive resultater. Børnene er meget tilfredse og glade for de nye faciliteter, både for løsningerne men også for indretningen”, fastslår Hans Ørnbøl.

Læs også: Adfærdsdesignede skoletoiletter skal sikre bedre hygiejne

Løsningen, som er udviklet af IWI Technology med berøringsfri toiletter og armaturer fra GROHE, er modulopbygget med integrerede adfærdsmæssige “nudges”. Og den håndfri betjening, i kombination med en indikator for, hvor længe hænderne skal vaskes, hjælper og motiverer eleverne med at opnå optimal hygiejne. At både håndvaskearmatur og skyl i toilet kan foregå berøringsfrit, reducerer smitte mellem brugere. De berøringsfrie løsninger er ikke bare optimale for hygiejnen, men er også gode for miljøet på grund af et reduceret vandforbrug. Lokal udsugning og konstant undertryk i toiletskålene minimerer desuden generende lugtgener.

Teknisk nytænkning og avanceret nudging
Walther Nyholm Hartmann har været bygherrerådgiver hos Hjørring Kommune på projektet, som han finder meget interessant. Han siger:

”Det indeholder meget teknisk nytænkning og avancerede nudgingløsninger, der medvirker til at guide børnene til en ændret adfærd med bedre toiletvaner og mere hygiejnisk brug af toiletterne. Samtidig bliver toiletterne lugtfri og nemmere at rengøre. I kommunen lagde vi desuden, i forbindelse med investeringen vægt på, at løsningen lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger til hygiejne i forlængelse af coronaepidemien med fokus på sensorstyret og kontaktløs betjening”.

”Vi overvejer at bruge tilsvarende løsninger eller dele af dem i fremtidige renoveringer af kommunens toiletter. I den forbindelse har vi præsentereret løsningen for andre skoler i kommunen blandt andet sammen med nogle børn fra Skolecenter Hirtshals. Og her gjorde det stort indtryk, at børnene var så glade for deres nye toiletter”, slutter Walther Nyholm Hartmann.

IWIs og GROHEs løsning til at løse problemerne med uhumske skoletoiletter er installeret på en række andre skoler rundt om i landet. Erfaringerne har alle steder været positive. Et opfølgende katalog fra pilotprojektet i Århus Kommune, hvor Holme Skole deltog sammen med to andre skoler viser at:

• automatisk skyl mindsker risikoen for, at børnene glemmer at trække ud efter sig, hvilket har stor effekt på tilfredsheden med toiletterne, fordi børnene ikke kommer ud til et toilet, hvor der ikke er skyllet ud efter forrige bruger

• håndfri armaturer optimerer hygiejneforhold og letter rengøring

• der er gjort gode erfaringer med løsningens fuldintegrerede modul, hvor vask, armatur, sæbedispenser, papirhåndklæder og papirkurv alle er samlet i ét møbel, hvorved uhensigtsmæssige bevægelser imellem disse stationer undgås. Dermed minimeres spildt vand og papir på gulvet

• væghængte toiletter minimerer rengøringsflader og gør rengøring af gulvet lettere

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde