Nyhed fra Fagerhult - Rediscover Discovery

Vi har gjort det endnu lettere at træffe et bæredygtigt valg af din belysningsløsning, uden at du egentlig behøver at vælge. Vores tidligere armatur Discovery EVO genopstår i en ny, mere bæredygtig udgave.

Discovery.

Ved produktion af Discovery har vi reduceret mængden af fossile råmaterialer, ved at bruge plastik fra vedvarende kilder. Derudover har den nye Discovery mulighed for lysstyring med plug-and-play-systemet Organic Response, som kan reducere energiforbruget med op til 80 % og dermed også klimapåvirkningen.

- Vi er meget stolte over at kunne præsentere et armatur, der så tydeligt repræsenterer vores vision om en mere bæredygtig fremtid, siger Niclas Thulin, Sustainability Manager, Fagerhult. Vi forsker hele tiden i alternative materialer til flere af vores produkter, og det føltes helt naturligt at foretage dette skift.

Fagerhult har reduceret det fossile råmateriale i produktionen af polycarbonatplast. I stedet anvendes et ISCC-certificeret materiale baseret på biologisk vedvarende olie (tallolie og fritureolie), som begge er restprodukter fra henholdsvis skovindustrien og restaurationsbranchen. Da Discovery består af 73 % polycarbonatplast, betyder udskiftningen af plastmaterialer, at vi kan reducere vores årlige CO2-aftryk med ca. 90 ton.

- Udskiftningen af plastik sker ved hjælp af en såkaldt massebalance-løsning, forklarer Christer Liljegren, produkt- og applikationschef i Fagerhult. Det betyder, at vi har stillet krav til vores leverandør om at erstatte en vis mængde fossilbaseret olie med fossilfri i den samlede produktion af plast, som derefter fordeles over en hvis periode. Som følge heraf kan armaturerne indeholde forskellige mængder vedvarende plast. Men med en massebalanceløsning sikrer vi, at der ikke anvendes en stor mængde fossil olie i plastproduktionen, men at den i stedet erstattes af et vedvarende råmateriale.

Livscyklusanalyser viser, at den nye ISCC-certificerede plast har 40 % lavere klimapåvirkning sammenlignet med fossil plast. På trods af en så stor ændring har den nye plast præcis de samme egenskaber som den gamle, og intet i armaturets udseende afslører, at der skulle være noget anderledes ved den. Den hurtige installation, energieffektiviteten og lyskvaliteten er lige så god som med den tidligere klassiske version. Fagerhult lancerer aldrig et produkt, der ikke lever op til vores standarder, hvad angår kvalitet, og dette er ingen undtagelse.

Se Discovery her: Genopdag Discovery - Fagerhult (Danmark)

Mere fra...

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

15.12.2023Fagerhult AS

Sponseret

Ny belysningskonsulent til Fagerhult Danmark

12.10.2023Fagerhult AS

Sponseret

AllFive belysningsarmatur med fokus på funktion og enkelhed - Optimal energieffektivt, både i dag og i fremtiden

17.08.2023Fagerhult AS

Sponseret

Fagerhult præsentere den nye AFL100-serie fra vores tyske søsterselskab WE-EF

13.06.2023Fagerhult AS

Sponseret

FLC300 serien - Mulighederne er mange

31.05.2023Fagerhult AS

Sponseret

Multilume Re:Think – nu i flere størrelser og former