Nyt forsyningssystem til renoveringsprojekter sparer tid og penge

I den store renovering af lejlighederne i Skådeparken ved Aarhus har VVS-firmaet Frede Andersen VVS valgt at benytte Geberits nye forsyningssystem FlowFit. Det sparer montørerne for omkring 1 time per lejlighed, hvilket giver en samlet besparelse på mere end 40 arbejdsdage i løbet af hele projektet.

Geberit FlowFit er et nyt alupex forsyningssystem, og det har allerede vist sit værd i renoveringer af Børnehuset Fasangården på Frederiksberg, Kampsax Kollegiet i Kongens Lyngby, Rymarksvænget i Hellerup og flere andre projekter. Foto: Geberit..

I Højbjerg, lidt syd for Aarhus, ligger Skådeparken, som består af i alt 301 lejemål. Boligforeningen AAB besluttede sig for at give samtlige lejligheder i Skådeparken en komplet renovering, hvor alle forsyningssystemer og rør skal udskiftes.

Frede Andersen VVS står for selve renoveringen, og gennem grossist Brødrene A. & O. Johansen, valgte de flere produkter fra sanitetsvirksomheden Geberit til at løse opgaven. De benytter både Geberit Mapress rørsystem og det nyere forsyningssystem Geberit FlowFit.

”Vi har haft en tæt dialog med Frede Andersen VVS, og i fællesskab forsøgt at finde et projekt, hvor det vil give mening for dem at prøve kræfter med FlowFit – og det gjorde det i projektet med Skådeparken. Geberit FlowFit giver et væsentligt lavere tryktab end lignende alupex systemer på markedet, og det er designet til at give store tidsbesparelser for montørerne”, fortæller Lennarth Dahl, teknisk salgskonsulent hos Geberit.

Det er det første projekt, hvor Frede Andersen VVS afprøver det innovative forsyningssystem, og de er allerede meget positive over for FlowFit, selvom renoveringsprojektet er i sin spæde begyndelse.

”Vi ved, at det altid tager tid til at vænne sig til nye produkter, men vi er meget optimistiske og positive. Vores montører har hurtigt lært at bruge FlowFit, hvilket vidner om produktets styrker. Det er nemt at arbejde med og gør vores montørers job lettere. Vi sparer både tid og økonomi, da vi kan genbruge eksisterende huller, hvilket skyldes de mindre rørdimensioner på FlowFit”, uddyber Jacob Nielsen, projektansvarlig hos Frede Andersen VVS.

Sparer en time på hver lejlighed
I starten af 2023 begyndte renoveringen af Skådeparken, hvilket løber over 1,5 år. Her fik montørerne fra Frede Andersen VVS for første gang FlowFit mellem hænderne, og de lærte hurtigt at bruge det nye alupex system. 

”Selvom det er første gang, at vi arbejder med FlowFit, så har det været let at lære. Det har helt klart gjort en forskel for os på dette projekt, da det sparer os en del tid og gør installationen meget lettere. Jeg tænker, at vi sparer cirka en time på hver lejlighed ved at bruge det system”, fortæller Daniel Fausing Jensen, montør hos Frede Andersen VVS.

Læs også: Virksomhed bruger sin erfaring på vandbehandlingsområdet

Montørerne skal renovere samtlige 301 lejligheder, og det giver en tidsbesparelse på mere end 40 arbejdsdage. Det betyder store reduceringer i arbejdsomkostningerne og dermed en mere effektiv og økonomisk bæredygtig arbejdsproces.

"FlowFit er et smart system, da man undgår at skulle skifte pressekæber hele tiden. Fittings kan drejes hele vejen rundt, hvilket gør det let at arbejde i alle hjørner. Når man først har prøvet FlowFit kan det være svært at gå tilbage til et andet alupex-system, fordi man nu ved, hvor hurtigt arbejdet kan udføres. Desuden har det været let at kombinere Geberit Mapress med FlowFit", forklarer Daniel Fausing Jensen.

Geberit FlowFit er et nyt alupex forsyningssystem, og det har allerede vist sit værd i renoveringer af Børnehuset Fasangården på Frederiksberg, Kampsax Kollegiet i Kongens Lyngby, Rymarksvænget i Hellerup og flere andre projekter.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

05.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Hvilket datakabel er bedst til din industrielle applikation?

05.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle