Udstillingsvindue for bæredygtigt byggeri

Vvs-grossisten Brødrene Dahl har netop åbnet sit andet klimacenter i Næstved. Den nye bygning er opført efter de skrappeste miljøprincipper og har et energiforbrug, der lever op til 2015-kravene for lavenergibyggeri.

Brødrene Dahls nye klimacenter i Næstved er netop åbnet. Virksomhedens første klimacenter åbnede i Horsens for tre år siden. Foto: Steen Gyldendal..

Brødrene Dahls nye klimacenter i Næstved. Foto: Steen Gyldendal.

Førende leverandører inden for byggeriet har bidraget til Brdr. Dahls nye klimacentet i Næstved, der blev indviet fredag 15. juni. Alt glas i bygningen er baseret på den nyeste glasteknologi, som lukker solens lys ind, men holder varmen ude. Solindtrængningen i de store glaspartier er helt nede på 38 procent.

Gyproc har leveret alle gipselementer, Isover har stået for isoleringen, mens Øland har leveret ventilationssystemet, som er gennemoptimeret i forhold til energiforbrug.

Læs også Tag kunden ved hånden

2015-standarder
Allan Kristiansen, facility manager i Brødrene Dahl, forklarer, at det nye center er bygget efter de nyeste klima-trends og efter 2015-standarden:

"Det betyder høje krav i forhold til isolering, varmeafgivelse osv. I modsætning til vores klimacenter i Horsens, har vi i Næstved bygget fra grunden og dermed haft rig mulighed for at benytte nogle af de nyeste teknologier. Vi har gjort os umage med at tænke alle de grønne muligheder ind, så det nye klimacenter både er en udstilling af klimavenlige løsninger og en showcase i fremtidens byggeri".

Om Brødrene Dahl

  • Er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler og klimaløsninger.
  • Har 52 butikker spredt over hele landet samt 8 Bad & Design forretninger.
  • Vvs-installatører kan uddanner sig i klimateknologier på de to klimacentre.
  • Indgår sammen med byggemarkedskæden Optimera, rørvirksomheden Heradan og ventilationsproducenten Øland i Saint-Gobain koncernen.

Største LED-installation
Også lyd og lys har været under luppen. En loftsløsning fra Ecophon sikrer god akustik i de tre store forretninger i huset – Brødrene Dahl, Klimacenter og Bad & Design.  

Brødrene Dahl har samarbejdet med Philips om LED-belysningen. Alt lys både inde og ude er LED. Klimacentret er den første bygning i den størrelse herhjemme, der kun oplyses af LED. Det bidrager både til store besparelser på elregningen, ligesom LED-belysning ikke genererer uhensigtsmæssig varme i samme omfang som konventionelle lyskilder, skriver Brdr. Dahl i en pressemddelelse.

70 kvm teknikrum med fri adgang
"Bygningen opvarmes af tre forskellige typer jordvarme. Den traditionelle horisontale jordvarme, den svenske metode, hvor du borer 100-200 meter ned i jorden og coaxial jordvarme, hvor du borer 30-40 meter ned i jorden i en forgrening. Derudover har vi et pillefyr samt en gaskedel i reserve, hvis det er rigtig koldt. Elektriciteten får vi fra 250 kvm solceller på taget, som man kan komme op og se", forklarer Allan Kristiansen. Det varme vand sørger en solfanger på facaden for.

Typisk hus fra 70'erne
Inde i klimacentret har Brødrene Dahl opført et mindre hus, der i den ene halvdel er opbygget som et typisk typehus fra 70’erne med de energiforbedringer, man kan installere for at spare på energiforbruget. Den anden halvdel er et nyt hus med de nyeste klimainstallationer.

"Rigtig mange mennesker bor i boliger fra 70’erne eller før, men de nye teknologier vises altid i nybyggerier. Vi vil gerne vise, hvordan man kan optimere energiforbruget i ældre byggeri. Man kan faktisk gøre en hel del og hente både kontante og miljømæssige gevinster hjem", siger facility manager Allan Kristiansen.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle