Nyt udspil om erhvervsuddannelser får topkarakter

Regeringens udspil til at styrke erhvervsuddannelserne er den helt rette medicin, hvis vi som samfund vil uddanne dygtige faglærte og sikre nok arbejdskraft til en bæredygtig fremtid. Sådan lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Erhvervsuddannelserne har længe været udsultet økonomisk på grund af manglende politisk fokus. Derfor er vi superglade for, at regeringen nu vil styrke uddannelserne og dermed være med til at sikre de dygtige medarbejdere, som både virksomhederne og samfundet har så hårdt brug for”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. Foto: TEKNIQ Arbejdsgiverne..

Det kan kun gå for langsomt med at få flere dygtige medarbejdere til at sikre en grønnere fremtid, og derfor er regeringens nye udspil på erhvervsskoleområdet den helt rigtige vej at gå, lyder det fra TEKNIQ Arbejdsgiverne. 

Arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen, der organiserer størstedelen af det tekniske erhvervsliv, har længe efterlyst massive investeringer i erhvervsuddannelserne, hvilket blandt andet blev lovet i valgkampen. 

”Erhvervsuddannelserne har længe været udsultet økonomisk på grund af manglende politisk fokus. Derfor er vi superglade for, at regeringen nu vil styrke uddannelserne og dermed være med til at sikre de dygtige medarbejdere, som både virksomhederne og samfundet har så hårdt brug for”, siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne. 

Med udspillet vil investeringerne stige gradvist de kommende år frem mod 2030. Fra 300 millioner kroner i 2024 til 900 millioner kroner i 2030, lyder det. 
”Det vigtige er, at investeringerne i høj grad flyder i retning af de tekniske erhvervsuddannelser, da de spiller en nøglerolle i den grønne omstilling af samfundet. Allerede i dag er der stor mangel på medarbejdere med de rette kvalifikationer, og den udfordring vil kun stige de kommende år”, siger Tina Voldby. 

Læs også: Samarbejdet mellem erhvervskoler og virksomheder kan forbedres

En lang række af landets erhvervsskoler kæmper i dag med forældet udstyr, og derfor er der brug for at sikre opdaterede uddannelsesmiljøer for at få de dygtigste faglærte ud på den anden side. Derover er det et vigtigt signal at gøre det nemmere at læse videre med et svendebrev i hånden. 

”Virksomhederne står klar med åbne arme, og karrieremulighederne er store, men hvis der for alvor skal fart på antallet af faglærte, så kræver det, at de unge kan gennemskue det, når de skal vælge. Derfor er det et vigtigt signal at sikre væsentligt bedre erhvervsuddannelser og større mulighed for at læse videre”, siger Tina Voldby.  
  
- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

24.05.2024Carlog System

Sponseret

Tak for besøget!

23.05.2024KlarPris A/S

Sponseret

Vi er KlarPris - Selvfølgelig er vi med dig hele vejen!

23.05.2024Installator.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

23.05.2024Frese A/S

Sponseret

Frese udvider direktionen – og ruster sig til yderligere vækst

22.05.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

Tilslutningsløsninger til solceller

22.05.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Kom til Inspirationsdagen 2024

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde