Omfattende energioptimering i Fyrtårn Tommerup

Gennemtænkt LED-løsning i alle faciliteter i Fyrtårn Tommerup overgår allerede efter kun 3 måneder de forventede elbesparelser betydeligt, og centerchef Troels Eriksen ser meget positivt på fremtiden.

Ny LED belysning overalt betyder et næsten nyt kulturhus .

Hele 440 LED lamper (forskellige udvalgte lyskilder) fordelt på to sportshaller, en
svømmehal, omklædningsrum, toiletter, fællesområder, gangarealer, mødelokaler og gæsteværelser.

Fyrtårn Tommerup har lavet en god fremtidsinvestering i sparede kWh, flottere faciliteter og flere muligheder med deres nye belysning. Med øje for besparelser kontra udgifter til investering, samt mulig vedligehold, blev en veldokumenteret finansieringsmodel lavet, men allerede nu er det fynske kulturhus foran - også selvom besparelserne kun kan baseres på deres to sportshaller:

- "Vi er endnu ikke 100 % færdige med alle installationer, så lige nu er det bare et skøn, men på baggrund af de to haller, som vi nu har lysstyring på, har vi på kun 3 måneder sparet over 25.000 kr. i strøm, og det er langt bedre end forecastet i vores tidligere beregninger", fortæller en glad centerchef.

Smart lysstyring i hallerne betyder blandt andet, at kun 4-6 lamper har været tændt siden udskiftningen, når ungdomsholdet spiller badminton i huset sammenlignet med tidligere, hvor alt lys skulle tændes, før det var muligt at se fjerbolden tilstrækkeligt. 

Gennemtænkt løsning giver store besparelser

Ecobility Nordic hjalp med rådgivning, dokumentation og programmering af lyset i hallerne. Fyrtårn Tommerup finansierede selv projektet og deres huselektriker stod for installationerne, hvilket fungerede rigtigt godt til stor glæde for centerchefen, da det ikke krævede megen planlægning til trods for det ellers omfattende projekt.

For Troels Eriksen har tillid været en afgørende faktor, inden aftalen blev endelig, men han kendte allerede til vores projektering af Elbohallen og Fredericia Idrætscenter samt et par andre projekter i regionen.

- "Det var en stor beslutning at udskifte alt det gamle lys, men vi havde fuld
tillid til, at Ecobility kunne løfte opgaven. Vi har fået en god samlet løsning, der efter kort tid sparer os for langt mere end forventet. Det er for tidligt endnu at måle på de øvrige installationer, men på bare hallerne regner vi med ca. 100.000 sparede kroner i årligt elforbrug."

Forskellige velegnede lyskilder til forskellige lokationer. Både paneler, spots, plafonder, sportarmaturer med videre er løbende blevet installeret i alle lokaler. Nu kan kulturhuset stolt tilbyde deres brugere de bedste faciliteter på alle døgnets 24 timer og med energisparende LED overalt, bliver det spændende at vende tilbage til centerchefen i slutningen af året og få et mere præcist svar på de samlede elbesparelser.

08.09.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot lysoptimering i Køge Nord Sport Center

03.08.2020eco2LIGHT

Sponseret

Vi henter "Aalborg-drengen" hjem

02.07.2020eco2LIGHT

Sponseret

Smart Retrofit-løsning løfter Sønderborg International School

19.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Flot retrofitløsning på Viborg Private Realskole

10.06.2020eco2LIGHT

Sponseret

Lyset guider og tryllebinder os

01.04.2020eco2LIGHT

Sponseret

Et velovervejet partnerskab 2020