Opgør med vvs-branchens prisstruktur på vej

DS Håndværk & Industri ønsker et opgør med vvs-branchens nuværende prisstruktur, som i september blev udstillet i DR-programmet ”Kontant”. Organisationen har derfor inviteret en række grossister til møde om listepriser og høje rabatter.

”Vores medlemmer har længe ønsket sig gennemsigtige priser og rabatstrukturer, så de kan købe deres materialer til en ordentlig pris og ikke risikerer at snyde hverken sig selv eller kunden”, siger direktør i DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann. Foto: DS Håndværk & Industri.

Vvs-branchen lider under en stærkt problematisk prisstruktur, som er forvirrende og tidskrævende for både vvs-installatører og forbrugere at gennemskue. Det er holdningen hos DS Håndværk & Industri, som har inviteret vvs-branchens grossister til et dialogmøde for at ændre situationen.

Læs også: Vvs’ere sviner DR-program på Facebook

Initiativet fra installatør-organisationen kommer efter, at DR-programmet ”Kontant” i september udstillede branchen ved at vise en række eksempler, hvor vvs-installatører tog enorme overpriser for materialer.

Kernen i problematikken er, at stort set alle installatører får meget høje rabatter hos grossisterne, men alligevel sender de høje listepriser videre til forbrugerne. Dermed opstår der stor forskel på de materialepriser, der fremgår af fakturaen, og de priser som forbrugeren kan finde materialerne til på nettet eller i byggemarkedet.

Ifølge DS Håndværk & Industri er branchens kutyme med at sende listepriserne videre til forbrugerne med til at holde installatørernes timepriser kunstigt nede. Det er altså balancen mellem timepris og materialeavancer, som organisationen gerne vil have ændret hurtigst muligt.

Vil opnå fælles forståelse
”Vores medlemmer har længe ønsket sig gennemsigtige priser og rabatstrukturer, så de kan købe deres materialer til en ordentlig pris og ikke risikerer at snyde hverken sig selv eller kunden”, siger direktør i DS Håndværk & Industri Jani Lykke Methmann.

Læs også: Organisationer: Kontant-udsendelse var unuanceret

Hun håber, at et møde med grossisterne kan føre til en fælles forståelse for, at det er nødvendigt at gøre noget.

”Vi kan ikke acceptere, at vore medlemmer bliver udstillet gang på gang som i Kontant. Det vil vi gerne fortælle grossisterne og samtidig høre, hvor de står. Jeg er nemlig usikker på, hvor mange af dem, der reelt er klar til ændringer”, siger Jani Lykke Methmann.

<p>”Vi kan ikke acceptere, at vore medlemmer bliver udstillet gang på gang som i Kontant. Det vil vi gerne fortælle grossisterne og samtidig høre, hvor de står" </p>

Jani Lykke Methmann, direktør i DS Håndværk & Industri

Solar klar til dialog
Hos Solar er direktør for VVS Jimmi Berg positiv over for DS Håndværk & Industris initiativ.

”Vi lever af den professionelle installatør, så vi har selvfølgelig interesse i, at de kan håndtere deres kunder professionelt, og at de ikke bliver udstillet som nogen, der scorer kassen. Derfor deltager vi gerne i en rundbordssamtale, hvor det bliver diskuteret om rabatterne på bruttoprisen er med til at skabe et skævt billede af priserne på materialer”, siger Jimmi Berg.

Læs også: Grossister gør lagervarer til skaffevarer

VVS-grossisternes brancheforeningen Rørforeningen er også opmærksom på problematikken, men ønsker ikke at tage initiativer i retning af at ændre situationen.

”Jeg tror, der er en fælles forståelse for, at tingene med fordel kan ændres, men på grund af konkurrencelovgivningen kan vi ikke holde møder med vores medlemmer om prisstrukturen”, siger Kim Holst, der er direktør i Rørforeningen.

Han henviser til, at foreningen for år tilbage fik forbud af Konkurrencestyrelsen mod at samle sine medlemmer og diskutere problemet. Den problematik er DS Håndværk og Industri opmærksom på og afventer i øjeblikket tilladelse fra Konkurrencestyrelsen til overhovedet at afholde mødet. Der arbejdes også med det alternativ, at en repræsentant fra Konkurrencestyrelsen kan deltage på mødet.

Erhvervsmagasinet Installatør har også forsøgt at få en kommentar fra Brødrene Dahl, Lemvigh-Müller, AO Johansen og Sanistål til denne artikel, men trods talrige henvendelser har det ikke været muligt før deadline. Dog skriver administrerende direktør i AO Johansen Niels A. Johansen i en mail via sin sekretær, at han ikke deltager i mødet og derfor ikke vil kommentere på prisstrukturen.  

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde