Ordrestyring automatiserer nu straks-betaling af fakturaer til mindre håndværkere

Forbedret cash-flow giver bedre muligheder for at investere i materialer og udstyr og færdiggøre eller opstarte projekter. Sådan lyder meldingen fra nogle af de små virksomheder, der blandt andet bruger den straks-indbetalings funktion, som timesagsplatformen Ordrestyring med svensk forbillede for nylig har automatiseret.

I Sverige er straks-indbetaling af fakturaer hos de mindre håndværkere langt mere udbredt end i Danmark og inspirationen er kommet fra Ordrestyrings svenske søsterselskab Hantverksdata. Foto: Anni Wiecka, Dansk Køl & Varme.

30, 60 eller 90 dages betalingsfrister er en kendt udfordring for specielt de mindre håndsværksvirksomheder. Derfor har Ordrestyring som den første timesagsplatform herhjemme gjort det muligt bare at swipe eller klikke sig til straks-indbetaling af fakturaer, så pengene står på kontoen inden for få timer.

”Vi kan se, at det først og fremmest er de helt små virksomheder på mellem 1-7 ansatte, der har taget OS Strax til sig, som det bliver kaldt hos os. Det var også hvad vi havde forventet. Nogen bruger det flere gange om ugen, mens andre gør det sjældnere, det er meget individuelt”, fortæller Mikkel Leffers Svendstrup, Head of Partnerships hos Ordrestyring.

Straks-indbetaling via Ordrestyring, der kun gælder for håndværkernes erhvervskunder, koster i gennemsnit tre procent af fakturaens værdi. Det betyder, at hvis en håndværksmester sender en faktura på 30.000, så koster det 900 kr. at få dem indbetalt på kontoen straks.

Giver fleksibilitet og ro i sindet

En af de virksomheder, der løbende gør brug af straks-indbetaling af fakturaer er Bjerg Køle Service ApS i Padborg med tre ansatte. Her bruger indehaver Helge Mærsk Bjerg OS Strax som et effektivt værktøj til likviditetsstyring.

LÆS OGSÅ: Stigende priser på husbyggeri i 2021

”Det er guld værd for os, bl.a. fordi vi har nogle store kunder, hvor der er op til 90 dages betalingsbetingelser. Ved at få betalingen ind på kontoen med det samme, så er vi bedre i stand til at investere mere i udstyr og materialer, men også starte nye projekter op eller færdiggøre igangværende projekter hurtigere”, siger Helge Mærsk Bjerg.

For ham er de tre procent af fakturaens beløb et meget lille gebyr for at få ro i sindet.

”Man har jo masser af andre ting at tænke på. Samtidig giver det fleksibilitet, altså at man altid har muligheden for nem adgang til cash-flow, når der pludselig opstår situationer, der kræver kapital nu og her – f.eks. køb af maskiner”, forklarer Helge Mærsk Bjerg.

I Sverige er straks-indbetaling af fakturaer hos de mindre håndværkere langt mere udbredt end i Danmark og inspirationen er kommet fra Ordrestyrings svenske søsterselskab Hantverksdata.

LÆS OGSÅ: Ny aftale skal sikre biogasproduktion i Danmark

Hos Ordrestyring er man dog gået skridtet videre ved at automatisere hele processen. Det har man gjort i et partnerskab med virksomheden Moneyflow, der leverer finansielle betalingsløsninger.

”Det har været helt afgørende for os, at vi kunne gå i markedet med en automatiseret løsning, hvor håndværkerne ikke skal udfylde en masse papirer som en del af en lang godkendelsesproces. Nu kan de hurtigt få styr på deres likviditet og nogle bruger det også som et strategisk værktøj, hvor de tænker forretningen mere langsigtet”, siger Mikkel Leffers Svendstrup.

Han har endvidere en forhåbning om, at med bedre muligheder for likviditetsstyring hos de mindre virksomheder, så kan flere konkurser måske også undgås i fremtiden. Det gennemsnitlige beløb for straks indbetaling af fakturaer ligger mellem 25-30.000 kr.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle